• BIST 10146.21
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

“Anıtkabir'e ziyaret yasağı! Allah kimseye böyle bir gün yaşatmasın!

“Anıtkabir'e ziyaret yasağı! Allah kimseye böyle bir gün yaşatmasın!
Oda TV yazarlarından Müyesser Yıldız, Anıtkabir’e gidememe üzüntüsünü Allah hiçbirimize bir daha böyle bir gün yaşatmasın! sözleriyle dile getirdi. Yıldız ‘Anıtkabir’e bir başına ve çoğumuz adına gittiğini’ yazdı. 

Referans Medya (Yılmaz Bilgen)
Müyesser Yıldız, 20 Nisan günü gittiği Anıtkabir’e 23 Nisan’da yeniden gitme nedeninin ise’ Ata'mıza şükranlarımızı sunmak için’ sözleriyle açıkladı.


Tarihte bir ilk... Anıtkabir ziyareti böyle yasaklandı


Kapatılan ve korsan linkler üzerinden yayınlarına devam eden Oda TV’de yaşadıklarını yazan Müyesser Yıldız, Şuraya geleceğim; nedendir, niçindir bilemiyorum, ama birilerinin son dakikada verdiği şifai ve dahi kanunsuz bir emirle Anıtkabir'e sokulmadığımız ayan beyan ortada’ dedi. 

Anıtkabir ziyaretinin yasaklanması; görülmemiş bir şey !


Oda TV yazarı Yıldız, ‘20 Nisan sonrası Erdoğan tarafından ilan edilen 4 günlük yasak sonrası, nedense bir garip oldum. Bir gariplik hissettim’ diyor. Ardından Anıtkabir’de görev yapmış tanıdığı komutanları arayarak Anıtkabir’le ilgili yaşanabilecek muhtemel yasakla ilgili endişelerini paylaşıyor. Kendisine, öyle şey olmaz. Böyle bir uygulama görülmemiş bir şey’ deniliyor ve rahatlıyor. (Oysa Türkiye’de başta Cuma ve teravih Namazları olmak üzere tüm toplu ibadetler ve her türden sosyal, ticari, kültürel etkinlikler iptal edilmişti.)

Vekaleten saygı duruşu sözü


Müyesser Yıldız, 3 gün arayla gittiği Anıtkabir ziyareti öncesi Tüten anne diye hitap ettiği yaşlı hanımla ilgili anekdotu şu ifadelerle dile getirdi:


Sabahın erken saatlerinde Tüten annemiz aradı. Kim mi Tüten anne? 70'i aşan yaşına rağmen askerlerimize kumpas kurulduğunda yağmur, çamur dinlemeden eylemlere katılan bir Cumhuriyet kadını. Asla ihmal etmediği ikinci şey de milli günlerimizde Anıtkabir'i ziyaret etmekti. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı konduğu için ilk kez bu 23 Nisan'da Anıtkabir'de olamayacaktı. Aramasının sebebi buydu. Önce çok buruk ve üzgün olduğunu söyledi. Ardından, Anıtkabir'e gittiğimde kendisi için de saygı duruşunda bulunmamı istedi.
“Elbette annem. Hepinizin yerine ve adına orada olacağım” dedim. 

Mozoleye ulaşmak kısmet olmadı

Üçümüz birlikte Mozole'ye doğru yürümeye başlamıştık ki, Anıtkabir Komutanı geldi ve gayet nazik bir biçimde geri dönmemiz gerektiğini bildirdi.
Önce Anıtkabir civarında oturan insanların, sokağa çıkma izni olmayanların buraya girişinden şikâyet ettiğini söyledi.
“Sokağa çıkma iznimiz var. Ayrıca civardaki insanlar, Anıtkabir'i ziyaret edebilenlerden niye şikayetçi olsun ki!.. Aksine sevinirler” dedim.’ 
Müyesser Yıldız, kendisine ait bu satırlarda ‘Anıttepe bölge sakinlerinin Anıtkabir ziyaretinden duyacakları memnuniyete de bir çırpıda kendisi karar veriyor.

Mesaiden çıkıp ATA’sını ziyaret etmek isteyen doktor ne yapacak ?

 Bununla bitmiyor hikaye. Kendi mağduriyetini kabullenen Yıldız, Anıtkabir ziyareti için getirilen izin uygulması için bakın neler söylüyor:


“İzin mi? Bugüne kadar görülmüş bir şey değil!.. Pekala da mesaiden çıkacak bir doktor, burayı ziyaret etmek istese, kimden izin alacak?” diye sordum ve şu sözlerle ayrıldım:
“Anıtkabir'e ziyaret yasağı!.. Allah hiçbirimize bir daha böyle bir gün yaşatmasın!..”

 

e7153b27-b6d0-4376-9916-ca348d97fa08.jpg

Atamız mahzun kalmasın

Anıtkabir ziyaretinden mahrum kalmasını Milli Savunma Bakanlığı’nın kendisine yönelik bir özel tasarrufu olarak zikreden Yıldız yazısında, ‘Bakanlık özel bir düzenleme yapmış ve bunu duyurmuş mu? Hayır...
Pazar günü girebilmişim, ama bu tarihi günde giremiyorum!.. sözleriyle tepki gösteriyor. Ancak yazı da en ilginç noktalardan biri, Oda Tv yazarının Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürü ile ilgili anlattığı kısım:
‘Öğlen arasında Çankaya Belediyesi'nin sahada görevli zabıtaları, Zabıta Müdürü Bülent Çevik başkanlığında Anıtkabir'deydi.

Çevik de “Bu önemli günde Ata'mız mahzun kalmasın” diyerek, bir grup zabıta memuruyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Yani bizden sadece 1 saat önce!’

Kemalist yazar Müyesser Yıldız’ın mesleki geçmişine bakıldığında sağ-muhafazakar çizgide yayın yapan, Tercüman, Günaydın, Akşam gibi basın kuruluşlarında çalıştığı görülüyor. Yıldız, Anıtkabir ziyareti engellendiği için kaleme aldığı sitem yazısını ilginç bir göndermeyle sonlandırıyor:

‘Mahkemelerde, 15 Temmuz'da komutanlarının şifai emri ile sokağa çıkan/çıkartılan erlere, uzman çavuşlara, öğrencilere, “Bunun kanunsuz bir emir olduğunu bilmiyor muydun? Neden yazılı emir istemedin?” diye sorulduğunu hatırladım sadece ve ülkemiz adına bir kez daha kahroldum!.. Demek bunu da görecekmişiz!...

 


Anıtkabir girişinden paylaştığı fotoğrafta maske yasağını ihlal ettiği görülen Müyesser Yıldız MİT kumpası davasından tutuklanan, 
‘Barış'lara, Hülya Kılınç'a ve Murat Ağırel'e kucak dolusu sevgiler’ göndermeyi de ihmal etmedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “Anıtkabir'e ziyaret yasağı! Allah kimseye böyle bir gün yaşatmasın!26 Nisan 2020 Pazar 15:55
  • Cüneyt Özdemir'e linç kampanyası24 Nisan 2020 Cuma 21:55
  • Virüs mü ? Esed mi ?30 Mart 2020 Pazartesi 08:41
  • Yeni Dünya Düzeni Çöktü22 Mart 2020 Pazar 20:07
  • Virüs kalıcı etki bırakıyor21 Mart 2020 Cumartesi 14:02
  • Kıyamet korkusu16 Mart 2020 Pazartesi 20:25
  • Rusya Güç Yığıyor06 Mart 2020 Cuma 15:47
  • Hafter''in Patronu Rusya16 Şubat 2020 Pazar 11:18
  • Sömürge Valisi Gibi !15 Şubat 2020 Cumartesi 01:27
  • İran'ın Lejyonerleri14 Şubat 2020 Cuma 22:20
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89