• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Macron'dan itiraf: YPG'nin PKK ile bağlantısı var

Macron'dan itiraf: YPG'nin PKK ile bağlantısı var
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un katıldığı bir etkinlikte gündeminde yine Türkiye ağırlıktaydı. Macron, Suriye’deki YPG unsurlarının terör örgütü PKK ile bağlantısının olduğunu kabul etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council'ın düzenlediği bir panele video konferans ile katıldı. Bir saat 40 dakikalık programda katılımcıların sorularını yanıtlayan Macron'un gündeminde ABD Başkanı Joe Biden ile başlayacak yeni dönem, Rusya ve Çin ile ilişkiler, Kovid-19 nedeniyle Fransa'daki son durum vardı. Ancak Fransız liderin yine üzerinde en çok durduğu konuların başında Türkiye geldi. Macron, Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerde yeni sayfa açma girişimlerini memnuniyetle karşıladığını aktardı.

NATO ÇIKIŞI


Libya ve Suriye meseleleri üzerinden Türkiye hakkındaki düşüncelerini dile getiren Macron, Türkiye'nin 2 yıl önce Suriye'de NATO ile koordinasyona girmeden operasyon düzenlediğini belirtti. O dönem NATO hakkındaki "Beyin ölümü gerçekleşti" açıklamasını da Türkiye'nin Suriye operasyonlarından dolayı yaptığını söyleyen Macron, Suriye'deki terör örgütü YPG yapılanmaları hakkında da adeta bir itirafta bulundu. Macron, "Suriye'de ABD öncülüğünde koalisyon askerleri olmasına rağmen Türkiye, ulusal bir bakış açısıyla Suriye Demokratik Güçleri'nin terörist olduğunu, PKK ile bağlantılı olduğunu, ki bunun bir kısmı doğru, belirterek operasyon başlattı. Ama koalisyon güçleri o dönem bu kişiler sayesinde DEAŞ'a karşı mücadele ediyordu. Sonra birden bir üyemiz (NATO) gelip bu kişileri öldürmek istedi çünkü bunlar terörist oldu" dedi. Macron, Avrupa'da istikrar ve barışı sürdürmek için Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de diyaloğun şart olduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89