• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

8 sokak köpeği kadına saldırdı

8 sokak köpeği kadına saldırdı
Malatya'da Saime Yeşil, evinin yakınında 8 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpekler, Yeşil'in vücudunun çeşitli yerlerini parçalarken, hastanede 18 dikiş atıldı. Yeşil'e saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Malatya’da sokakta yürürken 8 köpeğin birden saldırısına uğrayan ve yerde sürünen kadına yaralarından dolayı 18 dikiş atıldı.

Tecde Mahallesinde dehşet veren bir köpek saldırısı olayı geçtiğimiz 5 Şubat Cuma günü öğle saatlerinde yaşandı. 3 çocuk annesi 42 yaşındaki ev hanımı Saime Yeşil,  okuldan gelen mesaj üzerine çocuğunun kitaplarını almak için evinden çıktı.

Sokakta yürüyen kadın, aynı anda 8 köpeğin birden saldırısına uğradı. Bir anda köpeklerin arasında kalan ve peş peşe saldıran köpeklerin darbeleri ile yere düşen, yerde sürünen kadının çığlıkları üzerine çevrede yetişen vatandaşların yardımı ile köpekler kaçtı.

Olay yerine gelen ambulans ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan kadının  vücudunun çeşitli yerlerine tam 18 dikiş atıldı. Kadın taburcu edildi ve evinde dinleniyor.

-“ Allah beni çocuklarıma bağışladı”

Saime Yeşil yaşadığı olayı şu şekilde anlattı:

“Okuldan mesaj geldi, çocukların kitaplarını okuldan almaya gidecektim. Şu rampadan aşağıya inerken köpekler tam aşağıda idi. Nasıl beni görünce, ben arkamı döndüm ki kaçam köpeklerin birisi bacağımdan tuttu, birisi sırtımdan tuttu, biri kafamdan, saçımdan tuttu, her yerimden tuttu. Bacaklarım yok şuanda. Her yerim dikişli. Çok korktum, Allah’tan gelen diye kalbim durmadı. Yine cesaretliydim ki kalbim orada durmadı. Allah beni çocuklarıma bağışladı, çocuklarımın içindeyim. 8 köpek vardı.” dedi.

-“Çığlık attım, bağırdım, çok bağırdım”

Yaşadığı olayı hiçbir zaman unutamayacağını belirten Saime Yeşil, “Çığlık attım, bağırdım, çok bağırdım, çok çığlık attım. Sağ olsun, vatandaşlar kurtarmasaydı orada beni parçalayacaklardı. Geceleri hiç uyuyamıyorum, sabaha kadar korkudan uyuyamıyorum. Hem korku var, hem can ağrısı var. 8 tane köpeğin içinden sağ çıktığım için ben Allah’ıma şükrediyorum.”

-“İnsan haklarını nereye koyacağız”

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, başı boş sokak köpeklerine bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek, “Bu başıboş köpeklerin yüzünden mahallemiz artık kabusa dönmüştür. İnsan nerede ise sokağa çıkamaz duruma gelmişler. Biz istiyoruz ki, bu sokak köpekleri, elbette onlarda bir candır, onlara zarar gelmesin, ancak bir insana saldırdığı zaman ister istemez taşla sopayla kovalamak zorunda kalıyoruz. Bizim isteğimiz onlara da zarar gelmesin, ama vatandaşımıza da zarar gelmesin. Hayvanseverler diyorlarki ‘onların gezme alanları sokaklardır’, doğrudur. Ama hayvan hakkını koruyalım derken insan haklarını nereye koyacağız. Bildiğiniz gibi 5198 sayılı yasa gereği toplanan köpekler küpelenip, aşılanıp tekrar alındığı yere bırakılıyor. Ama küpeli hayvanların, aşılı hayvanların saldırmayacağını garanti edemeyiz ki, gördük burada küpeli hayvanlarında bu bayana saldırdığını gördük. Bizim tek gayemiz hem onlara zarar gelmesin, hem insanlara zarar gelmesin.” şeklinde konuştu.

Olay yerine yakın mesafedeki bir apartmanın güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedilen görüntülerde talihsiz kadına köpeklerin saldırısı yer alıyor.

Malatyahaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89