• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Almanya'nın en ünlü içerik yazarı Müslüman olduğunu duyurdu

Almanya'nın en ünlü içerik yazarı Müslüman olduğunu duyurdu
Almanya'nın en ünlü içerik yazarlarından ve seyahat Vloggerlarından (video paylaşımcısı) Christian Betzmann, Instagram hesabından İslam'ı kabul ettiğini duyurdu.

Alman içerik yazarı Christian Betzmann, Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla, İslam'ı kabul ettiğini duyurdu.

Betzmann'ın gönderisine, Sham Idrees, Zaid Ali ve Minal Khan, Zoya Nasir ve Zara Noor Abbas gibi, Youtube fenomenlerinin ve oyuncuların da aralarında olduğu çok sayıda kişiden tebrik mesajları geldi.

"İslam barış dini"
İslam'ı kabul etme sürecini TRT Haber'e anlatan Christian Betzmann, İslam'la ve yaşam tarzıyla Pakistan'da tanıştığını ve orada çok şey öğrendiğini söyledi.

"Geçtiğimiz yıl Pakistan'ı keşfediyordum ve orada inanılmaz insanlarla tanıştım. İslam ve yaşam tarzı hakkında çok şey öğrendim. Avrupa'da büyürken İslam kelimesi her zaman negatiflikle, savaşla, terörizmle bağlantılıydı ve dürüst olmak gerekirse daha önce hiç dindar biri değildim. Bu yüzden o zamanlar insanların ne düşündüğünü gerçekten umursamıyordum. Almanya'da en iyi çocukluk arkadaşlarım Müslümandı. Derinlerde bir yerde hepimiz insanız. İslam bir barış dini ve daha derin deneyimlemek ve keşfetmek istediğim bir bağ hissettim."

"Ailem biraz şaşırdı ama kararıma destek verdi"
İslam'ı kabul etmesinin ardından ailesinin tepkisi hakkında da konuşan Betzmann, 8 yıldır dünyayı dolaştığını ve ailesinin her zaman arkasında olduğunu, İslam'ı seçme kararı karşısında ise, biraz şaşırsalar da destek verdiklerini ve bu yüzden onlara minnettar olduğunu söyledi.

İçindeki bir duygunun İslam'ı daha derinlemesine keşfetmeye ve anlamaya teşvik ettiğini açıklayan yazar, "Ben kimseyi memnun etmek için burada değilim. Bunu sadece kendim için yapıyorum. Yaşayabilmemizin tek yolu büyümemizdir. Büyümemizin tek yolu değişmemizdir. Değişmemizin tek yolu öğrenmemizdir." dedi.

İslam'ı kabul etmesinin ardından yeniden doğmuş ve göğsünden büyük bir yük kalkmış gibi hissettiğini söyleyen Christian Betzmann, "Bu yolculuk için heyecanlıyım ve hepsini sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89