• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

WhatsApp kan kaybetmeyi sürdürüyor

WhatsApp kan kaybetmeyi sürdürüyor
WhatsApp kan kaybetmeye devam ediyor! Kullanıcılarını rakiplerine kaptırdı!

WhatsApp'ın zorunlu gizlilik sözleşmesi büyük bir tepkiye neden oldu. Konuyla ilgili olarak birçok ülkede yetkililer devreye girdi. Türkiye'de Rekabet Kurulu, WhatsApp'la ilgili kararını açıkladı. Şirket geri adım atmıyor, fakat bu durum kan kaybına neden oluyor. WhatsApp kullanıcılarını rakiplerine kaptırmaya başladı!

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini değiştirmesi ve kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşacağını açıklamasından sonra işler oldukça karıştı. Ayrıca bu durumun AB ülkelerini kapsamaması, çifte standart olarak değerlendirildi. WhatsApp yeni sözleşmenin yürürlüğe girmesini ertelese de, halen ısrarında sürdürüyor ve sözleşmenin geçerli olacağını belirtiyor.

Bilindiği üzere gizlilik sözleşmesi kullanıcı verilerinin, Facebook ve bağlı şirketlerle paylaşılmasını içeriyor. Kullanıcıların 'verileri paylaşmıyorum' diye bir seçeneği de yok. Sözleşmeyi kabul edenler uygulamayı kullanmaya devam ederken, etmeyenler ise uygulamayı kullanamayacak.

Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede yetkili kurumlar WhatsApp'a karşı harekete geçti ve Rekabet Kurulu kısa önce WhatsApp hakkındaki kararını da açıkladı.


WhatsApp halen kararının arkasında ve şimdilik sözleşmede herhangi bir esnetme yapmadı. Eleştirmenler önümüzdeki günler içinde 'Verilerin paylaşılmasını istemiyorum' seçeneğinin sunulacağını tahmin ediyor. Ama bu da bir olasılık.

WhatsApp her ne kadar geri adım atmayıp, inat yapsa da, bu durum kullanıcı bazında şirketi etkilemeye başladı. Birçok kullanıcı alternatif uygulamalara geçiş yapmıştı. Hindistan'dan şirket için şoke eden haberler geliyor. Hindistan, WhatsApp için önemli bir pazar ve oldukça çok kullanıcısı var. Yapılan yeni bir ankete göre Hindistan'da farklı mesajlaşma uygulamalarının kullanım eğilimi de artıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89