• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Gerçek Hayat'ın Hilafet çağrısına Ak Parti'li 2 isimden tepki

Gerçek Hayat'ın Hilafet çağrısına Ak Parti'li 2 isimden tepki
Albayrak Holding bünyesinde yayın yapan haftalık Gerçek Hayat Dergisi'nin kapaktan yaptığı Hilafet çağrısına Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Mehmet Metiner tepki gösterdi.

Haber: Referans Medya

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması sonrası Gerçek Hayat Dergisi tarafından yayınlanan haber bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.
Dosya habere Kemalist, Sol ve Liberal çevrelerden büyük tepki geldi.

Ömer Çelik'ten Laiklik vurgusu

Şimdi değilse ne zaman ? Sen degilsen kim ? Hilafet için toparlanalım ifadelerinin yer aldığı dosya habere Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Laiklik vurgusu yaparak cevap verdi.

Çelik beyanında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır. Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir.

Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir

Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve büyük bir devlet olmasının yanı sıra, tüm dünyada “bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Sorumluluğumuz ahlaki ve siyasidir. Siyasal temeli olmayan kamplaşmalar yerine ortak ideallerimizle geleceğe yürümeliyiz."


Ak Partili bir diğer isim Mehmet Metiner ise, "bu çağrı Erdoğan'ın siyasetine yönelik bir siyasi sabotajdır" değerlendirmesinde bulundu:

"Ayasofya’nın açılışından sonra bizim mahalleden birilerinin hilafeti bu şekilde gündemleştirmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetine yönelik bir siyasi sabotaj demek. Hilafet; dinsel değil tarihseldir. Demokratik Cumhuriyet tercihinden şaşmamak lazım. Sonuç hüsran olur.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89