• BIST 9932.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

İşçilerin çavuşu konuştu: Sakarya'daki kavga Türklük - Kürtlük olayı değil

İşçilerin çavuşu konuştu: Sakarya'daki kavga Türklük - Kürtlük olayı değil
Sakarya Kocaali ilçesinde yaşanan kavganın yankıları sürüyor. Kürt kökenli işçilerin çavuşu kavgaya dair detayları paylaştı.

Referans Medya


Mevsimlik tarım işçilerinin Kürt oldukları için darp edildiği iddiasına bir yalanlama da işçilerin çavuşundan geldi. 
PKK mahreçli haber mecralarında olayın etnik nedenlerle yaşandığı yönünde ki haberleri yalanlayan işçilerin sorumlusu Kasım Demir, "Bu yaşadığımız olay münferit olarak yaşandı. Diğer çalıştığımız yerlerde hiç sıkıntılar yaşamadık. Bu, Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi." diye konuştu.

Anadolu Ajansı'na konuşan Demir, ''Tartışmanın fındık topladıkları aile fertleri ile çalışanlar arasında iş nedeniyle başladığını anlattı. 

Olay münferit 

Biz aynı bölgede bundan öncede birçok kişiyle çalıştık diyen Demir, 'geçmişte orada hiç bir sorun yaşamadı. Tartıştığımız kişiler başından beri sorunluydu. Bu yaşadığımız olay münferit olarak yaşandı. Diğer çalıştığımız yerlerde hiç sıkıntılar yaşamadık. Bu, Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi. Diğer çalıştığımız insanlar dört dörtlüktü. Yalnızca bu olayı yaşadığımız kimselerle sıkıntı yaşadık burada. Bizi rencide edici kelimeler söyleyince zorumuza gitti, işi bıraktık. O kişilerden başka Sakarya'da hiç kimseyle hiçbir sorun yaşamadık. Hepsi kardeşlerimizdir, yalan söyleyemeyiz bu konuda'' sözleriyle yaşanan kavgaya dair detayları paylaştı. 

Vali bey yakından ilgilendi

Yaşanan münferit olayın ırkçılığa dönüşmemesi gerekiyor diyen Demir, ''Allah kimseye bu tip durumlar yaşatmasın. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Sakarya Valimiz konunun yakın takipçisi oldular ve bizlere son derece yakın ilgi gösterdiler. Valimizden Allah razı olsun, Sayın Valimiz de konunun takipçisi olacağını söyledi.  Allah razı olsun, bizi arayıp ilgilendi. Sorun o kişilerde. Bizim halen Kocaali'de çalışanlarımız var'' dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89