• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

El Cezire Kasım Süleymani'yi kahraman ilan etti (video Haber)

El Cezire Kasım Süleymani'yi kahraman ilan etti (video Haber)
Katar merkezli El Cezire kanalı, ABD tarafından 2020 yılı Ocak ayında öldürülen Kasım Süleymani ile ilgili bir animasyon film yayınladı. Süleymani'nin kahraman ilan edildiği video büyük tepki gördü.

El Cezire Kasım Süleymani'yi kahraman ilan etti (Video Haber)

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş

Suriyeli muhaliflere savaşın ilk döneminden bu yana verdiği destekle bilinen El Cezire kanalı 11 Mayıs'ta Kasım Süleymani'ye ait bir animasyon film yayınladı. Toplam 51 saniyelik kısa animasyonda yer verilen ifadeler nedeniyle büyük tepki gören El Cezire yönetimi filmi kısa süre içerisinde yayından kaldırmasına rağmen olayın yankıları sürüyor. 

El Cezire internet sitesinde yayınlanan ve tartışılmaya devam eden video içeriğinde Kasım Süleymani kendisini şu sözlerle anlatıyor:

‘’Ben Kasım Süleymani – Hayatını İslam, İslam devrimi, İslamın onuru ve izzeti  için hizmete adamış bir askerim. Allah yolunda mücahid bir askerim. Ben İran Devrim Muhafızları Kudüs Tugayı komutanıyım – Büyük şeytan ve İsrail’e korku salan isimim. Pozisyonum ne olursa olsun ben İslam Devriminin bir askeri olmaktan öte değilim. Kalbimden Dünya sevgisini kaldırdığı ve bana şehadet nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum’’

Tüm dünyadan tepki yağdı


Videonun yayınlamasından hemen sonra dünyanın farklı bölgelerinden kanala tepki yağdı. Siteye binlerce eleştirel yorum yapılmasının yanında konu ile ilgili çok sayıda isim açıklama yaptı. Kanalın daimi yorumcularından Mahir Şeref Eddin isimli Suriye’li Yazar ve Şair Twitter paylaşımında ‘’ Suriye Çocuklarının katili Kasım Süleymani kahraman olarak El Cezira ekranlarında kanal bu rezaletten dolayı özür dilemezse bundan sonra ekranlarında çıkmayacağım’’ sözleriyle yayına tepki gösterdi. 

Suriye Milli Ordusu Sözcüsü Yusuf Hammud ise yaptığı açıklamada ‘’ Suriye Milli Ordusu Sözcüsü olarak Kasım Sleymani’yi öven bu videoyu hazırladığı ve paylaştığı için El Cezire'yi özür dilemeye davet ediyorum. Yahudi soykırımını kınayanlar, Suriye soykırımının faillerini de kınasınlar’’ ifadelerini kullandı. 

El Arabiya Tv, söz konusu video ile ilgili yaptığı haberde, ' Bin Laden, Zevahiri, Cevlani ve Hasan Nasrallah'ı desteklediği gibi Aljazeera bugünde Süleymani'yi kahraman ilan etti' vurgusu yaptı. 

En anlamlı tepki İdlib'ten

El Cezire'ye yönelik en anlamlı tepki İdlib'in Binniş kasabasından geldi. Binnişliler tarafından şehir merkezinde bir duvara El Cezire logolu eli kanlı bir Süleymani resmi çizdi. Koreografiyi onlarca çocukla tamamlayan Binniş halkı söz konusu belgeselde kullanılan ve Halep'te çekilen fotoğrafın yüzyılın en kanlı sivil katliamlarına ait olduğunu belirtti ve El Cezire Halep ve Suriye'de Süleymani'nin işlediği cinayetleri onaylıyor mu diye sordu. İran, Lübnan ve Süleymani'yi destekleyen mecralar videoyu yayından kaldırılmasına rağmen El Cezire referansı ile paylaşmaya devam ediyor. 

 

24704d16-f1db-41c2-89e7-a0b4e05e625f.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89