• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Yılmaz Güney ölmeden önce PKK’yı selamladı bölücü slogan attı (Video Haber)

Yılmaz Güney ölmeden önce PKK’yı selamladı bölücü slogan attı (Video Haber)
Türk sinemasına bir dönem damgasını vuran Çirkin Kral lakaplı Yılmaz Güney'in ölmeden birkaç ay önce yaptığı konuşmada ''PKK’yı övdüğü ve bölücü sloganlar'' attığı ortaya çıktı. 

Referans Medya / Yılmaz Bilgen


Yılmaz Güney, Paris Kürt Enstitüsü’nde yaptığı Newroz konuşmasında, ‘’Biz bu kaderi tanımıyoruz. Acı, baskı, yoksulluk, kan ve gözyaşı Kürt halkının kaderi değildir. Biz dört bir yandan işgal altında tutulan bir sömürge ülkenin çocukları değil, bağımsız, demokratik ve birleşik Kürt ülkesinin, Kürdistan’ın çocukları olmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı. 


PKK’yı övdü ölen teröristleri şehit diyerek selamladı


Yılmaz Güney’in konuşması, ‘’Biz, kendi toprağımızda, kendi dilimizde aşk ve özgürlük türküleri söylemek istiyoruz. Biz, kendi dünyamızı, kendi toprağımızı kendi ellerimizle yoğurmak ve yeniden kurmak istiyoruz. Biz, kendi ülkemizde, kendi bayrağımız altında, özgür ve bağımsız yaşamak istiyoruz’’ sözleriyle devam etti. Güney konuşmasında PKK terör örgütünü şu sözlerle övdü:

‘’Kürdistan’ın çeşitli kesimlerinde, dağlarda, ovalarda, faşist zindanlarda sömürgecilerin baskı ve zulmüne karşı dişe diş dövüşenlerin, dövüşerek ölenlerin amacı da bu. Onları, bütün yüreğimizle selamlıyoruz. Bu uğurda şehit düşen bütün arkadaşlar kalbimizde ve mücadelemizde yaşıyor ve yaşayacaktır. Ne mutlu onlara ki, direnerek öldüler ve bağımsızlık meşalesinin ateşleri oldular. Ne mutlu!


Ünlü ismin 1984 yılı Paris konuşması şu sözlerle son buldu.


Bir köle olarak yaşamaktansa bir özgürlük savaşçısı olarak ölmek daha iyidir. Yaşasın bağımsız, birleşik demokratik Kürdistan. Yılmaz Güney aynı yılın Eylül ayında yakalandığı hastalık nedeniyle Fransa’da öldü.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89