• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

28 Şubat'ın başörtüsü savunucusu Hüda Kaya, Velevki hakaret etsinler'' sözleriyle Kabe tahrikçilerine destek verdi

28 Şubat'ın başörtüsü savunucusu Hüda Kaya, Velevki hakaret etsinler'' sözleriyle Kabe tahrikçilerine destek verdi
Postmodern darbe sürecinin sembol isimlerinden, başörtüsü savunucusu Hüda Kaya Boğaziçi'nde LGBT Kabe'ye hakaret eden provokatörleri ''Velevki İslam'a hakaret ettiler'' sözleriyle savundu.

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar dün Boğaziçi Üniversitesi önünde toplanarak basın açıklaması yapmak istedi. CHP'li bir çok isim ve HDP yöneticileri kampüse giderek göstericilere destek verdi.

Polise saldırdı

Boğaziçi Üniversitesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba İstanbul Valiliği, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararla, toplanmalara izin verilmeyeceğini duyurdu. Bu uyarıya rağmen Kabe'ye hakaretten tutuklanan 2 LGBT'liye destek amacı ile yapılan korsan gösteriye destek verenler arasında HDP'li Hüda Kaya'da yer aldı. Hüda Kaya olay mahallinde polise saldırdı.

Tartışma yaşandı

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, gözaltılara engel olmak istedi. HDP'li Kaya, kendisini uzaklaştırmak isteyen polisin omzuna vurunca itişmeler yaşandı. Hüda Kaya ile polis arasında tartışma çıktı. Kaya, gözaltına alınanların bulunduğu otobüsten uzaklaştırıldı.

"Velev ki burada İslam'a hakaret edilmiş olsun"

Olaydan sonra açıklama yapan Hüda Kaya hakaret edilmiş olsa bile bir tepki verilmemesi gerekiyor dedi. Kaya; "Velev ki burada İslam'a ve Kur'an'a hakaret edilmiş olsun. Kutsallarla alay edilmiş, tahkir edilmiş olsun.  Kimse Allah'tan çok Allah'çılık yapamaz. Allah'tan çok Allah'çılık yapmak müşriklik alametleridir."

 

"Hakaret edilse bile yüz çevirip gidin"

Kaya konuşmasının devamında ayet ile örnek göstererek LGBT'lilerin Kabe'ye hakeretini savunarak; "Kuran'da Allah'a, Peygambere, kutsallara hakaret edenlere nasıl davranılacağı çok açık bir şekilde işaret edilmiştir. Ayet şöyle buyurur: 'Ortam değişinceye kadar yüz çevirip gidersin ne bir ceza ne bir kötü söz yoktur. Asıl bu gençlerimize saldıranlar, hedef gösterenler, ceza isteyenler Allah'ın kitabına kutsallarına hakaret etmektedirler" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89