• BIST 9809.26
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Yıldız Tilbe, Doğu Türkistanlıların iadesine ''Ne günlere kaldık yarabbi'' sözleriyle isyan etti

Yıldız Tilbe, Doğu Türkistanlıların iadesine ''Ne günlere kaldık yarabbi'' sözleriyle isyan etti
Şarkıcı Yıldız Tilbe Çin ve Türkiye arasında varılan anlaşma ve Çin Parlamentosu'nun kararı onaylamasının ardından Doğu Türkistanlılara destek verdi.

Referans Medya

Tepki olarak profil resmini Doğu Türkistan bayrağı ile değiştiren Tilbe, Uygurların iade edilmesi ile ilgili başlatılan "#UygurlarİadeEdilemez'' başlıklı kampanyaya destek verdi. Yıldız Tilbe tepkisini '' Ne günlere kaldık ya Rabbi" sözleriyle dile getirdi. Twitter hesabında 4 milyon 400 bin takipçisi olan Yıldız Tilbe'ye sergilediği tavır nedeniyle binlerce kişi destek verdi ve teşekkür etti. 

f4f0fd95-a09e-4fe0-8195-0687fa297c39.jpg

2017 yılında yapılan anlaşma yeniden gündeme geldi

Türkiye ve Çin arasında 2017 yılında imzalanan anlaşmanın iki ülke meclisinde onaylanması konusunda mutabık kalındığı açıklandı. Çin Komünist rejiminin resmi yayın organı Global Times 24 Aralık'ta Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Çinli mevkidaşı ile görüştüğünü ve ''Suçluların iadesi anlaşmasının'' yürürlüğe konulması konusunda fikir birliğine varıldığını yazdı. Global Times haberinde görüşmenin hemen ardından Çin Parlamentosu'nun harekete geçerek anlaşmayı onayladığı ve Türkiye'nin de en kısa süre zarfında söz konusu anlaşmayı TBMM'ye sunacağı iddiasına yer verildi. Türkiye'den konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Suçluların İadesi

Anlaşmanın sonucunda Çin ve Türkiye arasında yapılan ''Suçluların iadesi'' mutabakatı Uygur Türkleri açısından hayati önem taşıyor. Anlaşmanın TBMM'de kabulü durumunda Türkiye'de yaşayan Çin rejimi muhalifi onbinlerce Uygur Türk'ü için iade yolu açılmış olacak. Son gelişmeler Çin yönetiminin potansiyel terörist olarak gördüğü Uygurlar arasında endişe ve korkuya neden olurken Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyyit Tümtürk, böyle bir durumda kendilerini Beştepe'de Külliye önünde yakacaklarını söyledi.  Çin hükümeti tarafından her Uygurlu potansiyel suçlu ve terör örgütü üyesi olarak görülüyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89