• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Yeni Çağ Gazetesi mülteci düşmanlığı ekiyor

Yeni Çağ Gazetesi mülteci düşmanlığı ekiyor
Suriyeli mülteciler aleyhine yaptığı provokatif haberler ile dikkat çeken Yeni Çağ Gazetesi benzer haberler üretmeye devam ediyor.

Referans Medya: (Miraç Şamil Atalan)

Gazete, savaş ve şiddet sarmalından kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecileri hedef gösteren son haberinde mağdur insanlara karga benzetmesinde bulundu.


Kars’ta üç Suriyeli kardeşin bir çocuğun gözünü çıkarttığı iddiasını, gündemlestiren Yeni Çağ, “Suriyeli Vahşeti Yusuf’un Hayatını Kararttı: Besle Kargayı Oysun Gözünü” başlığıyla sistemleştirdiği provokatif haberlerine bir yenisini daha ekledi.

Suriyelileri hedef haline getirdi

Yeni Çağ Gazetesi'nin hasmane tavrı köşe yazarları tarafından da sürdürülüyor. Gazetenin kıdemli köşe yazarlarından Arslan Bulut, "Suriyeliler neden gönderilmiyor?" başlıklı yazısında: "Kaçtığı ülkeye kendi rızasıyla dönen ve sonra sığındığı ülkeye geri gelen kişi uluslararası hukuk anlamında mülteci de değildir, uluslararası koruma kapsamında da değildir. Geçici koruma statüsü de anlamını yitirmiştir. Bu durum hukuki değil, tümüyle siyasi bir karardır" ifadeleri ile mülteci aleyhtarlığını farklı bir boyuta taşıdı.


Tecavüz iftirası


 Yeniçağ gazetesi'nde 29 temmuz 2019 tarihli Serkan Talan imzalı haberde, “İstanbul’da küçük kıza cinsel istismar: 2 Suriyeli gözaltında“ başlıklı yalan haber yayımlandı. Sosyal medyada dolaşıma sokulan capsleri kaynak alan iddialar yalan çıkmasına rağmen gazete bu yönde yayınlarına devamı etti. Olayla ilgili taciz ve tecavüz yaşanmadığının ortaya çıkmasına rağmen bazı Suriyeliler şiddete maruz kaldı. Başta İstanbul olmak üzere Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara gibi illerde Yeni Çağ ve muadili yayın organlarının asparagas haberleri nedeniyle bir çok tahrik ve şiddet olayı yaşandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89