• BIST 9710.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Yaralı Rus askerleri Türk zırhlısı taşıdı (Video Haber)

Yaralı Rus askerleri Türk zırhlısı taşıdı (Video Haber)
İdlib'te TSK ile ortak devriye faaliyeti esnasında patlayan bomba sebebiyle yaralanan Rus askerini olay mahallinden Türk zırhlısı çıkardı.

Referans Medya

İdlib'te büyüyen insani kriz ve devam eden savaşa son verme amacıyla 5 Mart 2020 tarihinde Moskova'da yapılan Erdoğan - Putin görüşmesinden ateşkes kararı çıktı. Silahların susmasından hemen sonra tarafların müşterek devriye faaliyeti icra etmesi konusunda mutabık kalındı ve 15 Mart'ta ilk ortak devriye gerçekleştirildi. 

Rusya istenmeyen güç

Serakıb - Terenbe mihverinde başlayan ve aşamalı olarak mesafe artırılan devriyeler olaylı başladı. İlk etapta 15 kilometrelik Serakıb - Eriha hattında icra edilen devriyelerin nihai hedefi İdlib - Serakıb, Lazkiye - Ayn Havra arasında ki 75 kilometrelik alanda faaliyet göstermek. Rusya'nın koridorda ifa edilecek askeri devriyelerde bulunacağı haberlerinin ilk duyulduğu andan itibaren İdlib genelinde protestolar başladı. Binlerce İdlibli Rusya'yı bölgede istemediklerini belirten protestolar düzenledi. Güzergah boyu 20. si yapılan askeri faaliyetlerin tamamında Rusya'ya ait askeri araçlar taşlandı. Güzergahta patlamalar meydana geldi. 

Konvoyun geçişi esnasında bomba patlatıldı 

 En son 14 Temmuz günü iki ülke resmi araçlarının Serakıb'ta başlayan ve M- güzergahında seyreden askeri araçlarının Eriha doğusu Musaybin köyü sınırlarında Rus zırhlısının geçişi esnasında bomba patlatıldı. Olayda 3 Rus askerinin yaralandığı açıklandı. Patlamanın etkisiyle 2 Rus zırhlısında ağır tahribat meydana geldi. Patlama bölgesinde ilk müdahaleleri yapılan Rus askerleri olay mahallinden TSK zırhlıları ile çıkarıldı. Türk askeri araçları ile güvenli noktaya taşınan Ruslar daha sonra Hımeymim Rus ana karargahına nakledildi. 

Rejim ve Rusya bölgeyi bombalıyor

Rus askeri aracına yönelik saldırının hemen ardından Rus savaş uçakları Lazkiye - Kibeyne bölgesi ve Eriha'yı bombaladı. Sonraki saatlerde Cebeli Zaviye’ye bölgesinde el Bera ve Kensafra köyleri 40'tan fazla füze ve havan topunun hedefi oldu. Aktivistler bombardımanın devam etmesi durumunda yeni ve büyük bir göç dalgasının başlayacağı bilgisini veriyor. Bombardımanlar nedeniyle 6 sivil yaralandı biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89