• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Virüs İran’da can alıyor İran ise Suriye’de!

Virüs İran’da can alıyor İran ise Suriye’de!
Koronavirüs salgını nedeniyle İran’da ölü sayısı 3 bin 452’ye yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 55 bin 743 oldu. İran destekli gruplar ise Deir el Zor kırsalında 8 sivili öldürdü. 

Haber: Referans Medya


Suriye’nin Rakka ili kırsal bölgesinde 8 sivili öldüren İran güçleri SİHA’lar tarafından atılan balona monte edilmiş bombalarla da İdlib’te sivil yerleşim birimlerine saldırıyor.

İdlib Yerel Meclis Başkanı Ghassan Hamo, Referansmedya.com’a yaptığı açıklamada başta Sermede ve Cebel Zaviye olmak üzere bir çok sivil noktaya İran SİHA’ları tarafından bomba bağlanmış balonlar atıldığını söyledi. Ghassan Hamo yaşanan durumu ‘koronavirüs İran’ı, İran ise bizi öldürüyor’ sözleriyle anlattı. 

 

d303a9b5-1f4d-4bb2-9172-2ecebd960f23-1.jpg
Şii milisler 8 sivili katletti


Jorf News Haber ajansı Rakka’ya bağlı Maden beldesinde Şii militanların 8 sivili öldürüldüğü olayın detaylarını paylaştı. Jorf News’te yer alan habere göre Şii militanlar tarafından öldürülen kişiler bölgede keme toplama amaçlı bulunuyordu. Deir el Zor El Tebni ve Maden bölgesinden isimler olduğu tespit edilen ölülerin İsimlerinin, Halit Hüseyin Abdullah, Fatim Hüseyin Abdullah,  Fıdda Ahmet Salim, Ferhan Fevvaz Bane, İyd Avad Salih, Hüseyin Mahmut Fayad,  Abboud Hasan Oran, Kemal Abboud Oran olduğu duyuruldu. 

Kamplar özel hedef


İdlip’te savaşan Muhalif grupların Çatı yapılanması niteliği taşıyan Vatan Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa, İran’ın özel hedefleri arasında mülteci kamplarının olduğunu kaydetti. Referans.Medya’ya konuşan Naci Mustafa, poşet bomba özelliği taşıyan ve SİHA’larla atılan patlayıcılarda kimyasal karışım olma ihtimalini de değerlendirerek kontrollü hareket ettiklerini vurguladı.

Mustafa, Sermede-Babiska mülteci kampı civarına atılan bombalı balonlarda Farsça ‘zillet bizden uzaktır’ yazıldığın anlattı ve İran’ın Suriye halkını katletmeye sarf ettiği para, zaman ve eforu kendi halkını virüse karşı korumaya ayırması gerektiğini belirtti.

611b88a2-23a3-4e9f-9c69-6af47f01d2f3.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89