• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

BM Özel Raportöründen İsrail'e hesap sorulsun çağrısı

BM Özel Raportöründen İsrail'e hesap sorulsun çağrısı
İsrail'in işgal ettiği Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmasını kınayan BM Özel Raportörü Michael Lynk, İsrail yıkımlarının zalimce ve yasa dışı olduğunu ifade ederek İsrail'den bu yaptıklarının he

Michael Lynk, işgal altındaki Filistin topraklarında insan haklarının durumu konusunda yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, işgalci bir güç olarak, aktif silahlı operasyonlar sırasında askeri zorunluluk gerektirmedikçe Filistin mallarını tahrip etmesi kesinlikle yasaktır." ifadesini kullandı.

İsrail yıkımlarının yasa dışı ve zalimce olduğunu belirten Lynk, uluslararası topluma hesap verebilirlik ilkesini kullanması çağrısında bulunarak, "Çünkü bu olmadan, yasa dışı İsrail işgaline artan bir maliyet yüklemek dışında Filistinlilerin mağduriyetlerini sona erdirmek mümkün olmayacaktır." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) raportörü, İsrail'in yer altı kaynaklarına erişimi kısıtlaması ve topraklarına el koyması nedeniyle Hımsa el-Bakia toplumunun savunmasız hale geldiğini vurgulayarak, İsrail'in uyguladığı politikaların Batı Şeria'yı fiilen ilhak etmesini daha da güçlendirmesinden başka bir şey olmadığını kaydetti.

İsrail güçleri, 7 Temmuz’da, Hımsa el-Bakia bölgesinde yaşayan Filistinli bedevi ailelere ait 27 yerleşim binasını, 38 adet de hayvanlara ait bazı dam ve su depolarını yıkmış, topluma ait bazı mallara da el koymuştu.

Yıkımdan dolayı 35’i çocuk 70 kişiyi kapsayan 11 aile yerinden edilmişti.

"Askeri eğitim sahası" olduğu gerekçesiyle Filistinli bedevi köylerinde yaşayan bölge sakinlerine bulundukları yerleri terk etmeleri yönünde baskı yapan İsrail güçleri, Hımsa el-Bakia'da yaşayan Filistinlilerin evlerini yıkıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89