• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türkler İHA üretirken siz halkı soydunuz

Türkler İHA üretirken siz halkı soydunuz
Suriye Baas Rejimi lideri Beşşar Esed’in amcasının oğlu Duraid el Esed kuzeni Beşşar’ı hırsızlıkla suçladı.

Türkler İHA üretirken siz halkı soydunuz

Haber: Referans Medya / Ala Hacığolu


Esed rejimine yönelik ‘’Sezar Yasası’’ olarak isimlendirilen uluslararası yaptırımlar 17 Haziran itibarı ile uygulanmaya başladı. Yaşanan son gelişmelere Suriye’yi 50 yıldır yöneten Nusayri - Esed ailesi içerisinde de ciddi çatlaklara sebep oldu. Aile fertleri arasında karşılıklı itham ve hakaretler devam ediyor.
Beşşar Esed’in amcası Rıfat Esed’in oğlu olan Duraid Esed, yaşanan ekonomik çöküşün mevcut yönetimin hırsızlığı ve zaafları yüzünden ortaya çıktığını söyledi. Lazkiye’de yaşayan Duraid Esed sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Türkler gelişmiş insansız hava araçları üretirken siz halkı nasıl daha fazla soyabiliriz diye düşünüyordunuz. Hepiniz hırsızınız’’ ifadelerini kullandı. 

Para bitti halkın altınlarına göz diktiniz

Suriye Merkez Bankası’nın tüm döviz rezervlerini sıfırladığını belirten Duraid Esed, ‘’Şimdi devletin resmi kurumu Suriye Altıncılar Birliği halkın altınlarını toplama kararı aldı. Nasıl ki döviz rezervimiz yok edildi şimdi sırada altın var. Yakında Suriye’nin bir gram altını da kalmayacak’’ beyanında bulundu.

Soy adınıza sadık olun

Duraid Esed’in bir diğer kardeşi olan Ribal Esed ise amcasının oğlu Beşşar Esed’e seslendi ve Türkçe ‘Aslan’ anlamına gelen ‘Esad’ soy adına sadık kalmasını istedi. Fransa’da yaşayan Ribal Esed, ‘kimse geldiği yeri ve yapılan fedakarlıkları unutmamalı’ sözleriyle de kuzen Esed’e gözdağı verdi. Öte yandan Beşşar Esed’in bir diğer kuzeni olan ve Baas rejiminin ana sponsoru olarak bilinen Rami Mahluf’la yaşadığı sorunlar artarak devam ediyor. Beşşar Esed’in kuzen Mahluf’a ait tüm mal varlığına el koyması sonrası Rami Mahluf’ta benzer ifadelerle Beşşar Esed’i hedef aldı ve ülkenin hırsızlık ve yoksulluk nedeniyle iflas ettiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89