• BIST 9541.21
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

TSK'nın Irak'ta vurduğu PKK karargahında BAE subayları vardı

TSK'nın Irak'ta vurduğu PKK karargahında BAE subayları vardı
TSK tarafından 12 Ağustos 2020 tarihinde Irak kuzeyi Sidekan - Bradost bölgesine yapılan hava (SİHA) operasyonunun yapıldığı bölgede PKK ile görüşmeye gelen BAE subaylarının da yer aldığı bildirildi.

Referans Medya

Referansmedya.com'a bilgi veren Irak güvenlik kaynağı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyon yaptığı gün Sidekan - Bradost'a PKK ile görüşme amaçlı gelen Birleşik Arap Emirlikleri'nden subayların bulunduğunu belirtti. 

Barzani ve Talabani kanadı ile de görüştüler

Iraklı güvenlik kaynağı, Erbil'e bağlı Soran ilçesi sınırları dahilinde yer alan Sidekan'da PKK yöneticileri ile görüşmeye gelen BAE subaylarının Bağdat'ta 3 gün kaldığını ve Erbil ve Süleymaniye'de de bazı görüşmeler yaptığı bilgisini paylaştı. Irak'ın kuzeyinde Sidekan - Bradost bölgesinde PKK işgal hattına yapılan hava operasyonunda bölge sorumlularından Heval Agit kod adlı teröristle beraber 7 militan ve olay mahallinde bulunan 2 Iraklı subay öldürülmüştü. BAE - PKK görüşme trafiğinin MİT tarafından yakın takibe alındığı ve operasyonun bu takip sonucu gerçekleştiğini belirten kaynak, BAE askerlerinin ölümü ya da yaralanmasına ilişkin bilgi vermedi.

a57b1b15-a53d-461b-b657-a8b212390c25.jpg

(Sidekan bölgesinde yapılan operasyona fotoğraf)

Irak ve BAE subayları ile PKK elebaşıları toplandı

İnternet üzerinden yayın yapan el - Takrir haber kanalı da benzer iddiaları gündemine taşıdı ve Sidekan toplantısında PKK üst yönetimi ile BAE istihbaratından ve subay kadrosundan isimlerin katıldığı bilgisini paylaştı. Heyetlerin bölgede yaptığı toplantıda Türkiye'nin Pençe Kaplan harekatına karşı yapılacakların konuşulacağını belirten el - Takrir haber kanalı, Irak yönetiminin de bu toplantıda subayları ile hazır olmasının bir tür suç üstü durumu olduğunu aktardı. El Takrir, BAE'nin PKK'ya Irak konusunda da daha fazla destek vaadinde bulunduğunu açıkladı. 

BAE açık destek veriyor

Suriye'nin kuzeyinde PKK terör örgütüne açık destek veren BAE, Arap aşiretleri ve terör örgütü arasında köprü misyonu üstlendi. BAE'nin 2015 ve sonrasında SDG tabela yapılanması altında örgütlenen PKK'ya 2 milyar dolarlık maddi destekte bulunduğu kaydediliyor. Bu desteğin önemli bir bölümünü ABD tarafından bölgeye taşınan silah, cephane ve savaş araçlarına ödenen miktar teşkil ediyor. Ayrıca örgüt militanlarının maaşlarının da yine BAE - Suud ittifakı tarafından karşılandığı belirtiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89