• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

TSK Hama, Halep ve İdlib kırsalında rejim kuşatmasında kalan 4 noktayı boşalttı

TSK Hama, Halep ve İdlib kırsalında rejim kuşatmasında kalan 4 noktayı boşalttı
Türkiye İdlib’in doğusundaki noktaları boşaltırken, güneyindeki noktalara askeri takviye yapıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib’in doğusundaki Serakib kentinin batısında Es-Sinae (Sanayi) Mahallesi’nde yer alan bir askeri noktasını daha tahliye ederek, buradaki asker, mühimmat ve malzemeleri İdlib’in güneyindeki Cebel Zaviye’ye bağlı Er-Ravhiye köyü çevresinde bulunan mevzilerine taşıdı. Bu tahliye ve taşıma adımı, rejim güçlerinin İdlib gerilimi azaltma bölgelerinde ele geçirdiği noktaların (Halep, Hama ve İdlib’in bazı bölümleri) içinde kalan Türk askeri gözlem noktalarının tahliyesine ilişkin Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşma kapsamında atıldı.

Türkiye bu anlaşma kapsamında daha önce stratejik Morek noktası ile Halep’in kuzeybatısındaki Şir Mağar noktasını boşaltırken, Halep’teki üçüncü bir noktadan daha çekildi. Türk güçleri ayrıca geçtiğimiz günlerde Maar Hattat noktasında bulunan tüm asker ve mühimmatları, üs olarak kullandığı Taftanaz Askeri Havalimanı’na taşıyarak bu noktayı tamamen tahliye etti.

Türk güçleri, bu tahliye işlemleriyle eşzamanlı olarak, İdlib’i güneyine yoğun askeri takviyelerini sürdürüyor. Nitekim askeri ve lojistik malzeme taşıyan ve yaklaşık 20 taşıttan oluşan yeni bir konvoy, dün sabah saatlerinde Kefer Lusin Sınır Kapısı üzerinden İdlib’in kuzey sınırına girdi.

Bu gelişmelerin yanı sıra, rejim güçleri füze ve topçu atışlarıyla bölgedeki saldırılarına devam ediyor. Rejim güçleri söz konusu saldırılarda İdlib kırsalının güneyindeki Cebel Zaviye’ye bağlı kasaba ve köylerden El-Futeyra, Kenesfere, Safuhan, Beyneyn ve Er-Ravhiye’yi hedef aldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dünkü açıklamasında, rejim ve desteklediği milislerin İdlib’in güney kırsalında kontrol ettiği Maarrat en-Numan kenti çevresindeki bir arazide bulunan mayınların infilak etmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

 

Türk ve Rus güçleri ortak devriye faaliyeti gerçekleştirdi

Öte yandan, Türk ve Rus güçleri dün Halep kırsalının kuzeydoğusunda yer alan Ayn el-Arab (Kobani) kırsalında ortak devriye faaliyeti gerçekleştirdi. Türk ve Rus askeri güçlerinden 4’er araç, Türkiye sınırındaki bir köyden başlayarak kentin doğu kırsalındaki köyleri dolaştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89