• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

TikTok oyunu 10 yaşında kızın hayatına mal oldu

TikTok oyunu 10 yaşında kızın hayatına mal oldu
Sosyal medya uygulaması TikTok'ta ''Meydan okuma'' oyunu nedeniyle yaşanan ölüm olayı sonrası kısıtlama kararı alındı.

Referans Medya

İtalya'nın Palermo şehrinde 10 yaşında bir kız çocuğu elinde telefonla banyoda ölü olarak bulundu. Bornoz kemeri ile kendini boğan kız çocuğunun o anları da cep telefonu ile kayda almaya çalıştığı aktarıldı. İtalyan savcılar, çocuğun video paylaşım ağı TikTok'taki "karartma yarışmasına" katıldığı aktarılan kızın ölümü ile ilgili soruşturma açtı. Yapılan incelemede ölüm nedeni olarak TikTok üzerinden yayılan bir meydan okuma oyununu olduğu bilgisi paylaşıldı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan ölüm olayında ölen kız, 5  yaşındaki kız kardeşi tarafından bulundu.

TikTok açıklama yaptı

Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok, Cuma günü yaptığı açıklamada, sitesinde kızı bu tür bir zorluğa katılmaya teşvik edebilecek herhangi bir içeriğin tespit edemediklerini belirtti. Site açıklamasında ''olası intihara teşvik "konusunda soruşturmadaki yetkililere yardım edildiği'' ifadesi yer aldı.

Şirket Sözcüsü, "TikTok topluluğunun güvenliği bizim mutlak önceliğimizdir, bu nedenle tehlikeli olabilecek davranışları teşvik eden, destekleyen veya yücelten hiçbir içeriğe izin vermiyoruz" dedi.

Bilinç kaybı oyunu oynadı

Ölen kızın anne ve babası La Repubblica gazetesine konuştu ve çocuklarının arkadaşlarından kendi kızlarının "bilinç kaybı oyununu oynadığını" öğrendik dediler.

Kızımızın ne yaptığını bilmiyorduk diyen baba, "Bu oyuna katıldığını bilmiyorduk. Kızımızın dans etmek, videolara bakmak için TikTok'a gittiğini biliyorduk. Bu vahşeti nasıl hayal edebilirim?" sözleriyle durumu açıkladı.

TikTok'a dava açıldı

İtalya'nın veri koruma ajansı tarafından TikTok'a "küçüklerin korunmasına dikkat edilmediği ve çok küçük çocuklara video uygulamasına kaydolma kolaylığı sağlandığı gerekçesiyle dava açıldı.

En son yaşanan ölüm olayı İtalya'da sert tepkilere neden oldu ve sosyal ağların daha iyi düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İtalya parlamentonun çocuk koruma komisyonu başkanı Licia Ronzulli, "Sosyal ağlar, herhangi bir şeye izin verilen bir orman olamaz'' dedi.

Bloke uygulaması başlatıldı

İtalyan yönetimi, yaşı teyit edilemeyen kullanıcıların platforma erişiminin bloke edilmesi kararı alındı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu aldığı kararla, TikTok'a yaşı kesin şekilde belirlenemeyen kullanıcıların bloke edilmesi talimatı verdi.

İtalyan basınına göre, TikTok kuralları kullanıcıların 13 yaş ve üzerinde olması gerektiğini belirtse de kullanıcıların gerçek yaşını belirleyecek bir mekanizma olmaması nedeniyle bu karar pratikte TikTok'a erişimin engellenmesi anlamına geliyor.

Açıklamada, TikTok'a yönelik yasak kararının hemen devreye gireceği ve 15 Şubat'a kadar geçerli olacağı belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89