• BIST 9998.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Tesadüf mü ?

Tesadüf mü ?
Tüm dünyayı sarsan Koronavirüsle ilgili 9 yıl önce film çekildiği ortaya çıktı. Holywood yapımı 'Contagion' isimli filmde tıpkı yeni tip Koronavrüste olduğu gibi Çin'de ortaya çıkan bir salgın konu alınıyor.

Haber: Referans Medya

Yönetmen Steven Soderbergh'in 2011 yılında çektiği film Çin'de ve (tıpkı Covid-19' da olduğu gibi) yarasalardan bulaşan bir virüsün salgına dönüşen seyrini işliyor. Başrollerini Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow ve Kate Winslet gibi Holywood'un önemli isimlerinin paylaştığı filmde ortaya çıkan hastalık Koronavirüsle aynı özellikleri taşıyor. Contagion ismli filmde, küresel bir felaketi engellemek amacıyla ölümcül bir virüsün peşinde koşan farklı ülkelerden uzmanların mücadelesi anlatılıyor.

Virüs bekleniyordu !

Filmin senaristi Scott Burns yaşanan son gelişmeler ışığında kendisi ile yapılan röportajda, 'şu an yaşananlarla benim yazdığım senaryo arasında ki benzerlikler şaşırtıcı değil' dedi. Scott Burns, 'filmle ilgili araştırma safhasında konuştuğu tüm bilim adamlarının kendisine ‘böyle bir salgının çıkması an meselesi’ dediğini aktardı.

Salgının habercisi

Holywood yapımı film daha en başından itibaren yeni tip Koronavirüs salgınının ortaya çıkışı ile büyük benzerlik arz ediyor. Dokuz yıl önce çekilen filmde hastalığın belirtileri, ölüm vakaları, oluşturduğu toplumsal karmaşa, ekonomik, kültürel getirileri şu an da yaşanan durumun özeti niteliği taşıyor. Salgın ismiyle Türkiye'de gösterime giren filmin tüm dünyada ve Türkiye'de yaşanan krizle birlikte en yeniden en fazla izlenen filmler arasına girdiği belirtiliyor. Türkçe tartışma platformlarında filmle ilgili yapılan bir çok yorumda bunca benzerlik tesadüf olabilir mi sorusu soruluyor. 

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89