• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Suriyeli muhalifler ve İran aynı tepkiyi gösterdi

Suriyeli muhalifler ve İran aynı tepkiyi gösterdi
İran ve Suriyeli muhalifler, Amerika'yı kasıp kavuran gösteri dalgası ve siyahi ABD vatandaşının polis şiddeti ile öldürülmesine aynı tepkiyi gösterdi.

Suriyeli muhalifler ve İran aynı tepkiyi gösterdi

Haber: Referans Medya

Muhaliflerin kalesi durumundaki İdlib'te rejim bombardımanları sebebiyle büyük oranda yıkılan bir binanın ayakta kalan kısımlarına Polis cinayetine kurban giden George Floyd'un resmi kazındı. 'Irkçılığa hayır' ve 'nefes alamıyorum' yazıları eşliğinde duvara resmedilen George Floyd'un fotoğrafı kısa sürede büyük ilgi gördü. Suriyeli sanatçılar Aziz Esmer ve Enes Hamdun tarafından gerçekleştirilen destek amaçlı çalışma uluslararası bir çok haber ajansı tarafından paylaşıldı.

Amerikan halkının yanındayız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi 1 Haziran'da düzenlediği basın toplantında. '' 

ABD'nin Minneapolis kentinde 25 Mayıs'ta polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından patlak veren protestolara değinen Musevi, Amerikan halkına seslenerek, dünyanın zulme uğrayan Amerikan halkının sesini duyduğunu ve onların yanında yer aldığını söyledi.

3302246.jpg

(İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi )

Musevi, "ABD rejimi aynı zamanda ülke içinde ve dışında şiddet ve zorbalık arıyor. Bugünlerde dünya halkının gözü önünde şiddete son verilmesini isteyenlerin barışçıl protestolarını azami ölçüde bastıran Amerikan polisinin gösterdiği şiddetten derin bir üzüntü duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

İran Dış İşleri sözcüsü Musevi, "Sivillere yönelik şiddeti durdurun ve onların nefes almasına izin verin" diye konuştu. İranlı muhalifler Dışişleri açıklamasına daha bir kaç ay öncesinde İran'da yaşanan sokak olayları ve uygulanan şiddeti hatırlatan paylaşımlar yaptı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89