• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Suriye'de PKK destekçileri birer gün arayla önce Rus sonra ABD askerlerini taşladı

Suriye'de PKK destekçileri birer gün arayla önce Rus sonra ABD askerlerini taşladı
Terör örgütü PKK yandaşları örgüt işgalinde olan bölgede önce Rus askerlerini bir gün sonra da ABD askerlerini protesto edip devriye araçlarını taşladı.

Referans Medya

Terör örgütü destekçileri, Ayn İsa ekseninde artan askeri hareketlilik ve Türkiye'nin bölgede bulunan terör mevzilerine dönük topçu atışları ve füze operasyonlarını engellemediği gerekçesiyle ilk olarak Rus konvoyunu taşladı. Ardından Ayn İsa'da Rus askeri karakolunu basan PKK'lılar bir gün sonra ise "Kamışlı doğusu el-Kahtaniye beldesinde Amerikan askeri devriye aracının önünü kesip araçları taşladı.

PKK yayın organı görüntüleri yayınladı

Suriye'de işgal unsuru olarak faaliyet yürüten ABD ve Rus askerlerinin taşlanma görüntüleri PKK resmi haber ajansı tarafından yayınlandı. Protestocu örgüt taraftarlarının terör flamaları ve PKK elebaşısı Abdullah Öcalan posterleri taşıdığı görüldü. PKK'lılar, Amerika ve Rusya'yı Türkiye'ye karşı kendilerini yeterince korumamakla suçladı. 

rusya-nmtl.jpg

Türkiye Ayn İsa'dan örgütün çıkmasını istiyor

Türk tarafı DEAŞ'ın 4 yıl önce PKK'ya devrettiği Ayn İsa'da işgalin sona ermesini istiyor. Rusya ise bölgenin rejim unsurlarına devri konusunda faaliyet yürütüyor. Lazkiye'de bulunan Himeymim ana karargahından Ayn İsa aksına son 10 günde asker, silah ve cephane sevk eden Rusya bölgede helikopter, uçak ve SİHA/İHA etkinliğini artırdı. Kamışlı Askeri Havalimanı ve çevresinde etkin olan Rusya, Haseke il merkezi ile birlikte 156. Tugay'ı sevk ve idare eden güç olma özelliği taşıyor. Rejim kaynaklarına göre, Suriye'nin Kuzey ve Doğu aksında yer alan  Münbiç, Haseke, Ayn el Arap, Ayn İsa, Kamışlı aksında 18 askeri üssü var.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89