• BIST 10261.2
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Sokakta kalan insanlar 'Sevap Tası' ile doyuyor (Video Haber)

Sokakta kalan insanlar 'Sevap Tası' ile doyuyor (Video Haber)
Kısıtlamalar nedeniyle şartları çok daha ağırlaşan evsiz insanlara Sevap Tası Derneği tarafından her gün düzenli olarak yemek dağıtılıyor.

Referans Medya

Gönüllük esası ile yürütülen faaliyetlere ilişkin konuşan Dernek yöneticilerinden Ercan Avli, karşılık beklemeden ve mahalle kültüründen esinlenerek başlayan faaliyet kapsamında yüzlerce ihtiyaç sahibinin karnının doyduğunu söyledi. 

Bu geleneği gelecek nesillere de aktarmak istediklerini belirten Ercan Avli, 6 ay önce başlattıkları proje ile sokakta kalan bir çok ihtiyaç sahibine sıcak bir tas çorba ve karınlarını doyuracak yemek hizmeti sunduklarını belirtti.

d78de587-ba5d-41d3-b2f5-f3873bdb3b1e.jpg

Sizin de çorbada tuzunuz olsun

Ercan Avli, aşevi faaliyetlerini bizimde çorbada tuzumuz olsun duyarlılığı sergileyen hayırseverler sayesinde sürdürdüklerini vurguladı ve ''sıcak bir aşın ihtiyaç sahiplerine ulaştığında onların yüzündeki mutluluk ve gülümseme paha biçilmez bir kazanç'' dedi. Avli, tüm hayırseverlere bir çağrı yaptı ve sizin de bu çorbada bir tuzunuz olsun. Yemek bağışı yapan hayırseverlerle bu mutluluğu paylaşmak için Sevap Tası’nın sosyal medya hesaplarında her gün gerçekleştirilen faaliyete ilişkin fotoğraf ve videolar paylaşılıyor. Önümüzdeki günlerde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

fcfea8ce-7c6f-490e-92e0-2d0cf23bb2d8.jpg

 ‘‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir''

Kendilerine Hazreti Peygamberin ''Komşusu açken tok yatan bizden değildir'' hadisini rehber edindiklerini vurgulayan Avli, yardım bekleyenleri geri çevirmemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Proje gönüllerinin yorulmadan, pes etmeden bu denli çalışmalarındaki en büyük katkı hayırseverlere ait. Onların yapmış olduğu bağışlar sayesinde yardım bekleyenlere el uzatmak daha kolay hale geliyor.  

Siz kıymetli  hayır sahipleri gelin tarihi tophane çeşmesindeki bu sıcak yemeğe ortak olun. Tarih size de şahitlk etsin'' ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89