• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Şikayetimiz Allah'a

Şikayetimiz Allah'a
Suriye'de Esed diktasına isyan hareketi olarak 2011 yılında başlayan direniş küresel güçlerin müdahale ve işgalleri nedeniyle ülkeyi büyük bir kaosa sürükledi.

Haber: Referans Medya 

Suriye'de Esed diktasına isyan hareketi olarak 2011 yılında başlayan direniş küresel güçlerin müdahale ve işgalleri nedeniyle ülkeyi büyük bir kaosa sürükledi.

Her geçen gün farklı boyut kazanan savaşın en büyük mağduru Suriye halkı olurken dinmeyen şiddet 2 buçuk milyondan fazla sivili kamp hayatına mahkum etti.


Ürdün sınırından, İdlib, Deir el Zor, Haseke, Lübnan hududu ve Fırat Kalkanı ve ve Zeytin Dalı bölgelerine dağılan düzensiz kamplarda yaşayan 3 milyona yakın Suriyeli mültecinin durumu her geçen gün zorlaşıyor.


Koronavirus salgını konusunda korumasız durumda olan ve büyük korku yaşayan mülteci kamplarınfa son 3 gün yağan yoğun yağmurlar nedeni ile hayat felç oldu.


Azez'e bağlı Siccu Kampı ve İdlib'te bulunan düzensiz kamplar yoğun yağmurların etkisi ile büyük oranda yaşanmaz hal aldı.


Açlık, eğitim mahrumiyeti ve sağlık imkanlarından yoksunluğun hüküm sürdüğü kamplarda yaşayan siviller durumumu ortada, şikayetimiz Allah'a diye siteminde bulundu.


5 yıldır durumumuz bu 


Bölgede yaşanan felaketi gözler önüne seren  video kaydında yaşadıkları durumu anlatan Tel Rıf'atlı kamp sakini PKK terör örgütü nedeniyle beldeleri  işgal altında olduklarını ve 5 yıldır bu durumda olduklarını söyledi.

Yağan şiddetli yağmur sonrası çamur deryasına dönen kampta yaşayan  Tel Rıf'atlı bir savaş mağduru; "5 yıldan beri durumumuz bu her kış her yağmurda sel oluyor" dedi.


Tel Rıf'atlı savaş mağduru: "Durumu görüyorsunuz önce Allah'tan sonra yetkililerden ve yardım kuruluşlarından bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz " diyerek sözlerine devam etti  "Söyleyecek birşey yok durumu görüyorsunuz şikayetimiz Allah'a" dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89