• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Şam'da Suikast

Şam'da Suikast
Esed rejimine destek amaçlı Suriye’de savaşan İranlı General Şam’da düzenlenen suikastla öldürüldü.

Haber: Referans Medya

Şam’da Suikast

İran’ın 2011 yılı ortalarından itibaren dahil olduğu Suriye savaşında temel gerekçe olarak kullandığı Seyyide Zeynep türbesi civarında 6 Mart günü gerçekleştirilen saldırıda bir Devrim Muhafızı Generali öldürüldü. İran ve Esed kaynakları tarafından doğrulanan saldırı da Ferhat Diberyan isimli General’in öldüğü bilgisi paylaşıldı.

Tedmur Bölgesinden Sorumluydu

Rejime yakın haber ajansları General Ferhat Diberyan’ın Tedmür bölge sorumlusu olduğunu yazdı. Referansmedya.com’a bilgi veren bölge aktivistlerinde Muhammed Süleyman, saldırganların yakalanamadığını ve İranlı subayın olay yerinde öldüğünü kaydetti. Muhammed Süleyman, İran’dan gelerek Suriye savaşına aktif destek veren 17 Şii general 9 yıllık savaş döneminde öldürüldü. Bu isimlerden 3’ü İsrail’in düzenlediği operasyonlarda öldürüldü. Devrim Muhafızları adına savaşan 14 General ise Esed karşıtı direniş grupları tarafından saf dışı edildi’ diye konuştu.

6 Günde 200 Kayıp Verdiler

Çatışmaların Serakıb koridorunda yoğunlaştığı günlerde İran bölgeye 2 binden fazla militan takviyesi yaptı. Muhammed Süleyman, ‘İran destekli Şii Milisler ve Haras el Cumhuri Askerleri 27 Şubat 5 Mart tarihleri arasında 200 kayıp verdi. Bu milisler arasında 50 Lübnan Hizbullahı üyesi var. Ayrıca Afgan, Iraklı militanlarla birlikte Devrim Muhafızlarından subay ve askerleri de İdlib, Hama ve Halep kırsallarında öldürüldü’ dedi.

Suriye’den giden Şii asker militan ölüleri ile ilgili İran, Lübnan ve Irak’ta toplu cenaze törenleri düzenlendi. Cenaze törenlerinde çekilen çok sayıda video, fotoğraf ve haber medya organları tarafından paylaşıldı.

hzbcenaze-2.jpg

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89