• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Rusya Şam'da dans müzik ve Rusça dil kursu açtı

Rusya Şam'da dans müzik ve Rusça dil kursu açtı
Suriye'de resmi verilere göre 700 binden fazla kişinin öldüğü, 11 milyon 500 Suriyelinin göçe mecbur bırakıldığı katliam sürecini destekleyen Rusya, Şam'da müzik, Rus dili ve dans eğitimi verilecek kültür merkezi açtı.

Rusya Şam'da dans müzik ve Rusça dil kursu açtı

Referans Medya

Suriye halkı, Esed diktasının kitlesel katliama dönen savaş ısrarı ve Baas yöneticilerinin yolsuzlukları nedeniyle açlık sınırının çok altında hayatta kalma mücadelesi verirken Rusya'nın Şam'da dans, müzik ve Rusça eğitim kursu açması dikkat çekti. 

Bu zor dönemde büyük fayda sağlayacak !

Rusya Kültür Merkezi müdürü Nikolay Sukhov, 31 Mayıs'ta açılan ve Suriyelilere Rusça, dans ve müzik eğitimi verecek merkezin ‘bu zor zamanlarda Suriyelilere faydalı, önemli bilgi ve beceriler kazandıracağını söyledi. Sukhov, Şam'da başlayan faaliyetlerin yakın dönemde Suriye’deki diğer şehirlere de yayılacağını beyan etti. 

 Suriye halkından çok sayıda talep oldu!

Şam’da açılan Rusya Kültür Merkezi Müdürü Nikolay Sukhov, merkezin açılması ve müzik, dans ve Rus dili kurslarının başlaması ile ilgili kendilerine çok sayıda yazılı, sözlü ve telefon aracılığı ile talepler geldiğini söyledi. Sukhov koronavirüsün yayılma koşulları ve karantina prosedürleri nedeniyle açılışın ertelendiğini ancak Rusça, dans ve müzik kurslarının başlatılması kararı aldıklarını belirtti. Rus temsilci, Şamda'ki merkezin Eylül ayından itibaren tam kapasiteyle faaliyet yürütür duruma geleceğini kaydetti. 

Siyasi ve askeri işbirliğini kültür alanına taşıdık!

Rusya’nın Şam Büyükelçi Yardımcısı Eldar Kurbanov, Suriye'nin başkenti Şam’da 31 Mayıs Pazar günü açılan Rus Kültür Merkezi'nin mevcut siyasi ve askeri işbirliğini kültür alanına taşıma amaçlı faaliyete geçirildiğini söyledi. Kurbanov, ‘El-Vatan Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, ''İki ülke arasındaki kültürel iş birliği seçkin, stratejik, siyasi ve askeri ilişkiler düzeyine ulaşması gerekiyordu. Suriye’deki okullarda 19 bin Rus öğrenci var. Bu sayıyı Rusça eğitimin gelişimine paralel olarak artırmak ve Rusça eğitimini teşvik etmek için çalışmalar yürütülmektedir. Rusya- Suriye ikili ilişkilerinin seviyesinin son derece ileri düzeyde ve doğru yöne doğru ilerliyoruz” diye konuştu. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89