• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Rusya PKK bölgesinde yeni ordu kuruyor

Rusya PKK bölgesinde yeni ordu kuruyor
Rus Ordusu, PKK işgalindeki Haseke, Rakka, Deir, Münbiç ve Deir el Zor'da Arap aşiretlerinden topladığı savaşçılarla yeni bir ordu kuruyor.

Rusya PKK bölgesinde yeni ordu kuruyor

Haber: Referans Medya

Suriye'nin Doğu ve Kuzey bölgelerinde PKK tarafından işgal edilen bölgelerde ABD - Rus çekişmesi sürüyor. Mayıs ayı başında ABD, petrol bölgeleri başta olmak üzere üzere DEAŞ hattında görev yapacak yeni bir askeri güç için benzer faaliyet başlattı. ABD'nin ardından Rusya'da Arap aşiret liderleriyle aynı kapsamda görüşme trafiği başlattı. Bölgenin önemli aşiretlerinden Ciburi aşireti lideri, Fevaz Zobiya, ''Rusya’nın kendilerinden yeni kurulacak ordu için asker istediğini söyledi. Bölge medyasına konuşan Zobiya, Rusya'nın bu çerçevede Tay ve Şerabiyan aşiretlerinden bazı savaşçıları saflarına kattığını anlattı.

Aşiretler farklı güçlerle çalışıyor

Favez Zobiya, Bölgenin büyük aşiretlerinin  PKK, Esed, ABD ve Rusya arasında farklı müttefik ilişkiler kurduğunu kaydetti. Birlikte hareket edemediklerini belirten Zobiya, 'bölgede birçok aşiret farklı bir güçle çalışıyor. şu an Rusya maaşlarını Dolar olarak verme taahhüdüyle gençlerimizi istiyor' diye konuştu.

PKK rahatsız

PKK terör örgütü, 'Rusya’nın yeni ordu kurma girişiminin farkında olduğunu ve bu durumdan rahatsız olduğunu açıkladı. 

Örgütün sözde Kuzey Doğu Suriye Kanaat Önderleri Komisyonu Başkanı Hakem Helo, “Komisyon olarak Rusya’nın askeri güç kurma çalışmalarını takip ediyoruz. ABD ve İran’da Arap aşiretlerle görüşerek kendi saflarına katmak istiyorlar. Rusya’nın hazırladığı askeri güçleri Libya’ya gönderme ihtimali var” dedi

Terör örgütü adına konuşan Helo, 'bölgesel ve uluslararası güçlerin Arap aşiretler aracılığıyla konumlarını güçlendirmek istediğini' belirtti. 

Öte yandan Rusya, İran tarafından bölgeye getirilen Şii milisleri de kendi saflarına katmaya çalışıyor. Rusya'nın 'Gönüllüler Ordusu' adını verdiği yapılanma ile ilgili Deir el Zor ve Rakka'da 3 ayrı eğitim kampı inşa ettiği gelen bilgiler arasında. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89