• BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Rusya Esed bölgesinden Venezuela'ya militan taşıyor

Rusya Esed bölgesinden Venezuela'ya militan taşıyor
Putin yönetimi, Libya ve Ermenistan'ın ardından Venezuela'ya Esed kontrolünde olan bölgelerden militan topluyor.

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

Venezuela'da petrol ve altın yataklarını koruma gerekçesiyle Suriye'de Esed bölgesinden 18 ile 55 yaş arası 3 bin 500 kişiyle sözleşme yapıldı. Adaylara 15 günlük gemi yolculuğu için hazır olun talimatı verildi. 

Ekim ve Kasım aylarında anlaşılan kişilere 3 bin 500 dolar maaş vadedildi.

Rusya'nın Venezuela için Suriye'den militan toplama faaliyeti Libya ve Ermenistan için paralı asker bulan Suriyeli taşeron güvenlik şirketi tarafından yürütülüyor. 

El Suveyda 24 Haber Ajansı, Venezuela'ya gitme anlaşması yapan 25 yaşındaki ''Samer'' isimli Suriyeli ile konuştu. Samer, bu konuda ilk olarak Cemal Nasır isimli bir aracının kendisi ile temas kurduğunu ve kendisine 3 bin 500 dolar maaş vadinde bulunulduğunu anlattı.

701af508-db65-45e2-9e2a-4443410949f2.jpg

Sağlık raporu istendi

kendisinden bulaşıcı hastalık taşımadığına dair Doktorlar Sendikası tarafından onaylı tıbbi rapor ve fotoğraflı kimlik istendiğini anlattı. Asker kaçağı olmamak bir diğer şart.

 Olaya ilişkin Suveyda 24'e konuşan Samer, ''İstenen belgeleri Ekim ayı ortasında Suveyda şehir merkezindeki bir evde "Cemal" e elden teslim ettiğini ettim. Cemal 10 gün sonra yeniden benimle temasa geçti ve bana Askeri Güvenlik Şube'sinden benimle ilgili güvenlik onayı aldığını ve Venezuela'ya gitmem konusunda engel kalmadığını söyledi. Beni çok sayıda kişinin yer aldığı bir "WhatsApp" grubuna ekledi.

 ‏Libya'ya ve Ermenistan götüren şirket

Suriye'den Güney Amerika ülkesi Venezuela'ya götürmek üzere yüzlerce kişi ile anlaşan şirket, Ermenistan ve Libya için faaliyet yürüten ''El Seyyad'' isimli güvenlik firması. El Sayyad'a bağlı ülkenin farklı bölgelerinde ''Tarshan'' ve benzeri alt şirketler var. El Seyyad'ın yönetiminde Rus subaylar görev yapıyor. Aday raporları Rus askeri uzmanlara sunuluyor ve kararı Ruslar veriyor. Temel kararlar Himeymim Rus ana karargahında alınıyor ve Suriye içerisindeki merkezlerde Suriyeli asker ve hukukçular da görev alıyor.

Şirket adaylardan komisyon alıyor

‏Suveyda 24 Haber Ajansı, bu güvenlik şirketlerinin temsilcilerinden biriyle temasa geçti ve isminin verilmemesi kaydı ile bazı bilgiler aldı. Suriyeli güvenlik firması yöneticisi, kendilerine gelen talep doğrultusunda kişiler bulduklarını ve adaylardan kabul edilmeleri durumunda küçük bir komisyon aldıklarını açıkladı. Sadece Suveyda'dan bin 500 kişi istendiğini açıklayan kaynak, petrol ve altın kaynaklarını koruma amaçlı Venezuela'ya gitmek üzere 3500 kişinin hazır olduğunu ve bugüne kadar bir kaç kez ilan edilmesine rağmen seyahat tarihinin ertelendiği bilgisini verdi. 

 ‏Libya'dan geldi Venezuela'ya gidiyor

Suveyda 24, daha önce 3 ay Libya'da kalan ve bir petrol tesisini koruduğunu söyleyen Suriyeli Ömer isimli paralı askerle konuştu. Şahba şehrinden Ömer A, ''Libya'dan döndükten sonra beni Libya'ya götüren şirket yeniden temasa geçti. Venezuela'ya gitmek için isim kaydı yaptıklarını söylediler ve gitmek isteyip istemediğimi sordular. Kabul ettim ve istedikleri belgeleri teslim ettim. Henüz sözleşme imzalamadım, bekliyorum'' şeklinde yaşadıklarını özetledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89