• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Rusya Deir el Zor'dan Libya'ya militan taşıyor

Rusya Deir el Zor'dan Libya'ya militan taşıyor
Putin yönetimi Suriye'nin doğu illerinden Deir el Zor'dan Libya'ya Hafter'e destek amaçlı militan taşıyor.

Rusya Deir el Zor'dan Libya'ya militan taşıyor

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş 

Rusya, Suriye'den Türkiye destekli UMH güçlerine karşı savaştırma amaçlı militan sevkıyatını sürdürüyor. Deir el Zor bölgesinde yoğunlaşan paralı asker toplama faaliyetleri kapsamında 15 günde bölgeden 2 ayrı grup önce Himeymim'e ardından Libya'da Hafter bölgesine götürüldü. 

Operasyonun başında Rus Albay var

Deyr el Zor bölgesinden militan devşirme faaliyetleri Vladimir isimli Rus albayı tarafından yürütülüyor. Rus subayın sahadaki en büyük destekçiliğini ise Esed'e bağlı Deyr el Zor Ulusal Savunma Milisleri Komutanı Firas El-Irakiye olarak bilinen Firas el Cehham ve el Buseraya Aşireti Şeyhi, Muhenna El Fayad yapıyor. 

Tüm bölgelerde toplantılar tertip ediliyor

Suriye'nin en büyük petrol potansiyeline sahip Deir el Zor'da İran, ABD, PKK, Esed güçleri arasında kıyasıya rekabet yaşanıyor. Son dönem askeri ve siyasi nüfuzu büyük oranda kırılan İran el Bukemal hattında etkinliğini sürdürmeye devam ederken Rusya bölge aşiretleri üzerinde güç sahibi olma mücadelesi veriyor. Putin yönetimi bölgede görevlendirdiği askeri ve siyasi üst düzey görevlileri aracılığı ile toplantılar düzenliyor.

Savaşmak için 2 bin petrol bekçiliği için bin Dolat vadediliyor

Deirezor24 haber sitesi Rusya'nın Libya'ya asker götürme ve bölge aşiretleri üzerinde nüfuz sağlama amaçlı onlarca toplantı düzenlediğini yaptığını yazdı. Bölgenin etkin haber portalı Deirezzor24, Bu toplantılarda Rusya adına Hafter saflarında savaşmak için yoğun ikna çabası yürütüldüğünü belirtti. Site haberinde petrol tesislerini koruma için bin Dolar, aktif savaşacak olanlara ise 2000 dolar maaş taahhüt edildiğini aktardı.   
Ulusal Savunma Milisleri bünyesinde yer alan bir kaynak ise, söz konusu Milis Gurubun lideri El Cehham'ın 100'den fazla milisi Libya'da savaşmaya ikna ettiğini ve iki parti halinde bu militanların Libya'ya taşındığını bildirdi. 
Deyr Ezzor askeri havalimanından Hımeymim’e götürülen bölge gençlerinin sayısının 300'ü geçtiği ve militan devşirme çalışmalarının sürdüğü kaydediliyor. 

Sadece 1 köyden 20 genç götürüldü

Saha kaynaklarından alınan bilgiler ve resmi kayıtlara göre sadece Rusya, sadece Deyr el Zor’un batı kırsalında yer alan El-İnebe isimli küçük bir köyden 20 genci Hafter için savaştırmaya götürdü. Halen köyde yaşayan ve olaylara dair bilgi veren bir kaynak 'Ruslar köyümüzden yaşları 17 ila 20 arası değişen 20 genci maaş karşılığı savaşmaya ikna ederek götürdü. Yine Deyr el Zor'un el Cura mahallesinden Haziran ayı başında 35 genç önce Hımeymim'e ardından da Mısır üzerinden Libya'ya götürüldü' diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89