• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Rusya DEAŞ militanlarını Libya'ya taşıyor

Rusya DEAŞ militanlarını Libya'ya taşıyor
Putin yönetimi DEAŞ terör örgütünün rejime teslim olan ya da savaşta sağ ele geçirilen militanlarını Libya'ya taşıyor.

Rusya DEAŞ militanlarını Libya'ya taşıyor

Haber: Referans Medya

Referansmedya.com'un Şam'da konuştuğu kaynak, Rusya'nın Suriye'den Libya'ya taşıdığı paralı asker sayısının 2 bini aştığını ve Humus'ta yapılan kısa eğitim sonrası Libya'ya götürülen DEAŞ militanı sayısının 400'ü aştığını söyledi.

Hava İstihbarat ve Rus misyon birlikte hareket ediyor

Halen Şam rejimi içerisinde önemli bir görevde bulunan kaynak, DEAŞ'lıları ''Libya Görev Gücü'ne'' katma organizasyonunun Esed'in 'Hava Ceviyye' (Hava İstihbarat Birimi) ve Himeymim'de bulunan Rus misyon ortaklığı ile gerçekleştiği bilgisini verdi. Kaynak, Libya'ya UMH ile savaştırma amaçlı götürülen DEAŞ militanları arasında yabancılar da olduğunu ve sevkıyat öncesi tamamına Suriye kimliği düzenlendiği bilgisini verdi.

Kritik cephelere gönderiliyorlar

Rus himayesinde Hafter saflarına katılan DEAŞ militanları, Libya savaşının kritik cephelerinde konumlandırılıyor. Referansmedya.com, örgüt saflarından Libya'ya götürülen militanların Tarhuna, Cufra ve Bin Velid'e yerleştirildiği ve Libya'da halen varlığını sürdüren DEAŞ'lılarla irtibat kurarak Türkiye destekli UMH güçlerine karşı savaşmaya ikna etmeye çalıştıkları bilgisine ulaştı.

Örgütün etkinliği arttı

Uluslararası Kriz Grubu Ortadoğu temsilcisi Sam Heller DEAŞ'ın özellikle Irak'ta operasyonel gücünü artırdığını belirtiyor. DEAŞ'ın artan karmaşık ve koordineli saldırılarını örgütün yeniden güç kazanması olarak yorumlayan Heller, artık Iraklı güvenlik güçleri ile artık daha sık ve daha uzun çatışmalara girebiliyorlar. Eski asimetrik saldırı kabiliyetlerini kazanmış görünüyorlar' değerlendirmesinde bulundu.

1000 Dolar maaş vadediliyor

Rusya'nın, Hama, Dera, Rakka, Humus, Lazkiye ve Haseke kentlerinden Libya'ya gönderilecek militanlara yönelik eğitimleri devam ediyor. Rus uzmanlar tarafından Humus - Tifor askeri üssünde kısa süreli eğitim gören paralı askerler Hımeymim - Rus askeri üssünden Rus kargo uçakları ile Libya'ya naklediliyor. Hafter'e destek amaçlı Libya'ya götürülen milislerle bin dolarlık maaş sözleşmesi yapılıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89