• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Rus Askerleri Suriye'de kafa kesiyor

Rus Askerleri Suriye'de kafa kesiyor
Suriye'de ayaklanmanın başladığı ilk günlerden itibaren Esed'e destek veren Rus askerleri Humus'ta bir Suriye vatandaşına önce işkence etti sonra da kafasını kesti.

Referans Medya [Fuat DURMUŞ]

Rejime askerlik yapmak istemediği için Lübnan sınırından ülkeyi terk etmeye çalışırken yakalanan 1986 doğumlu  Muhammed Taha İsmail'i, Humus Aşair gaz yatağı bölgesine getiren Rus askerler Suriyeli şahsa önce ağır işkence etti, ardından kafasını kesti. Rus askerlerden biri tüm işkence ve kafa kesme anını kayda aldı. Rus askerlerinin video kaydında bu vahşet eğlence partisi olarak nitelendirilirken söz konusu görüntülerin 2019 yılında bir Rus internet kanalı tarafından ele geçirildiği ortaya çıktı.

Askerden kaçmanın bedelini ödüyor

DEAŞ usulü kafa kesme görüntülerinde konuşan Rus askerleri Muhammed Taha İsmail'in askerden kaçtığını, ülkesine ihanet ettiğini ve bu şekilde bedel  ödedi" şeklinde ifadeler kullanıyor.

Onlarca örneği var

Suriyeli aktivistler bu ve benzeri onlarca insan hakkı ihlalinin farklı bölgelerde Rus askerleri tarafından işlendiğini belirtiyorlar.
 Deyr el Zor'a bağlı el Hareyta köyünde doğan Muhammed Taha İsmail'in ailesine de olayı kapatması yönünde baskı yapıldığı öğrenildi.

Olağanüstü şiddet görüntülerinin hakim olduğu video görüntüsü açık bir insan hakkı ihlali ve savaş suçu olarak nitelendiriliyor.

Suriyeli muhalifler bu suçun karşılıksız kalmaması ve uluslararası kuruluşların harekete geçmesi gerektiğini vurguluyor.

 

İşkence için Rusya'dan gelen isimler var

Muhalif Suriye Televizyonu'nun Rus medyasında elde ettiği bilgilere göre "Roslan isimli bir işadamı Suriye'de yapılan işkence ve kafa kesme seanslarına katılmak amacı ile Suriye'ye özel seferler düzenledi.
Söz konusu şahsın 1999 Çeçen savaşına katıldığı ve aynı işkenceleri bir çok Çeçen üzerinde de uyguladığı haberde geçen bilgiler arasında. Rus Noveya gazetesi video da görülen askerilerin Vagner üyesi olduğunu yazdı. Kremlin, videonun Rus askerlerle alakası olmadığını iddia etmesine rağmen deliller askerlerin Rus olduğunu ile ilgili herhangi bir şüphe olmadığını ortaya koyuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89