• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Putin karşıtı gösterici Rus polisini tek yumrukta indirdi (Video Haber)

Putin karşıtı gösterici Rus polisini tek yumrukta indirdi (Video Haber)
Rusya'da Putin karşıtı eylemler sürüyor. Polis ve göstericiler arasında yaşanan arbedeler nedeniyle çok sayıda gösterici ve güvenlik gücü yaralandı.

Referans Medya

Muhalif Rus lider Aleksey Navalniy'nin sokaklara çıkın çağrısı ile ülkede 80'den fazla noktada Putin karşıtı eylem yapıldı. Rus kaynaklar, Almanya dönüşü Moskova'da tutuklanan Aleksey Navalni'nin serbest bırakılmasını isteyen göstericilerden 2 bin 500'den fazlasının gözaltına alındığını bildirdi.

Tek yumrukta indirdi

Rusya Federasyonu sınırları ve etki coğrafyasının Çeçenistan dışında tüm merkezlerde düzenlenen protesto gösterilerinde yer yer polisin orantısız güç kullandığı görüldü. St. Petersburg şehir merkezinde ise bir protestocu görevli polise yaklaşarak tek bir yumrukla yere indirdi. Daha sonra ikinci polisle de bir süre mücadele eden eylemci ile ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

 

Uluslararası tepki gördü

Rusya'da olaylar 20 Ağustos bir iç hat uçuşunda fenalaşan muhalif lider Aleksey Navalniy'in fenelaşması ile başladı. Tomsk kentinden Moskova'ya seyahat eden Navalniy,  22 Eylül'de tedavi gördüğü Almanya'nın Berlin şehrindeki hastaneden taburcu edildi. Navalniy'nin 17 Ocak 2021'de Rusya dönüşü havaalanında gözaltına alınmasına bir çok ülke tepki gösterdi. İngiltere ve ABD Kremlin yönetimine en sert tepkiyi veren ülkeler oldu. Batılı ülkeler daha sonrasında yaşanan gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahale şeklini kınayan açıklamalar yaptı. 

Rus Dışişleri Bakanlığı bu eleştirilere, "Kendi sorunlarınıza bakın ve diğer ülkelerin ev işlerine karışmayı bırakın'' sözleriyle cevap verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89