• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

PKK'lı bombacıdan kan donduran itiraf: Şehrin en kalabalık noktasına yerleştirmem istendi

PKK'lı bombacıdan kan donduran itiraf: Şehrin en kalabalık noktasına yerleştirmem istendi
Münbiç'ten gönderilen PKK bombacısı düzenlenen operasyonla sağ olarak yakalandı.

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

Terör örgütü PKK tarafından El Bab'a bombalı eylem amacı ile gönderilen 2003 doğumlu Muhammed Ahmed Assaf, örgüt militanlarının kendisine teslim ettiği bombayı şehrin en işlek notasında patlatma talimatı verdiğini anlattı.

 ABD desteği ile girdiği Münbiç'te 4 yılı aşkın süredir varlığını sürdüren PKK terör örgütü, Afrin, Cerablus, El Bab, ve Azez'de düzenlenen terör saldırılarında merkez üs olarak kullanılıyor. Bu bölgelerde yakalanan bombacı militanlar emrin ve bomba düzeneklerinin Münbiç'ten geldiği itirafında bulundu.

El Bab şehrini çok iyi bildiğim için beni seçtiler

El Bab polisinin özel operasyonu ile yakalanan Muhammed Ahmed Asaf, 10 Kasım gece yarısı düzenlenen saldırıda bombaları kendisinin yerleştirdiğini itiraf etti. PKK bombacısı örgütün kendisine bombayı en kalabalık noktada patlat talimatı verdiğini söyledi.

Bombacı terörist en başından itibaren yaşananları şu sözlerle anlattı:

Münbic şehrindeydim. Örgütle irtibatım vardı. PKK yöneticileri benim El- Bab şehrini çok iyi tanıdığımı biliyorlardı. Önce teftiş için El Bab'a gönderildim. Sonra tekrar Münbiç'e döndüm. Onlara şehirle ilgili gördüklerimi anlattım. Anlattıklarım içerisinde yoğun bir kavşak dikkatlerini çekti. Orada patlatmak üzere bana patlayıcı madde verdiler ve nasıl kullanacağımı öğrettiler. Sonra yeniden El Bab'a döndüm. Öğle saatlerinde geldim ve akşamın olmasını bekledim, hava kararınca da uzaktan kumandalı patlayıcıyı bir kamyona monte ettim. 

El Bab polis merkezi olaya ilişkin yayınladığı bildiride terör eylemi sonrasında yürütülen operasyonun detaylarını paylaştı. 10 Kasım gecesi düzenlenen saldırıda can kaybı yaşanmadığı bilgisini verdi. 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89