• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

PKK'dan akaryakıt ve su tankerlerinde insan kaçakçılığı (Video haber)

PKK'dan akaryakıt ve su tankerlerinde insan kaçakçılığı (Video haber)
Terör örgütü PKK işgal bölgesinde kurulan DEAŞ kamplarından örgüt militanları su ve akaryakıt tankerlerini kullanarak insan kaçakçılığı yapıyor.

Referans Medya

Haseke'de kurulan ve 60 binden fazla kadın ve çocuğun konulduğu El Hol Kampı'ndan PKK'lı teröristler ve kaçakçılar tarafından su tankeri kaçırılan bir grup kadın ve çocuk örgütün bir başka birimi tarafından yakalandı. Kadın ve çocukların tankerden çıkarılış anı cep telefonu ile kaydedildi ve yayınlandı. Söz konusu görüntülerde tankerden çıkarılan çocukların havasızlıktan bayıldığı kayıtlara yansıdı. Bu yöntemle çıkmaya çalışan bir çocuk havasızlık ve tankerde bulunan kimyevi koku nedeniyle yolda hayatını kaybediyor. Kampta varolan olağanüstü zorluklar ve insanlık dışı uygulamaların tüm kadınları bu yola sevk ettiği, 2018 yılından bu yana bu ve benzeri yöntemlerle 5 binden fazla kadın ve çocuğun bölgeden çıktığı kaydediliyor.

f5dc6fe0-58a1-4834-bb29-35554bff94b9.jpg

PKK'nın inisiyatifine terk edildi

Uluslararası denetimden yoksun zor koşulların hakim olduğu El Hol kampı PKK terör örgütünün inisiyatifine terk edildi.  Kamp sakinleri Suriye'de kontrol alanı kalmayan DEAŞ'lıların eş ve çocuklarından oluşuyor. Son dönemde en fazla insan kaçakçılığı haberleri ile ön plana çıkan el Hol'den kaçmak isteyen DEAŞ yakınlarına çıkışla ilgili 4 farklı seçenek sunuluyor. Örgütle işbirliği içerisinde olan kaçakçılar kampı terk etmek isteyenlere İdlib, Türkiye, Fırat Kalkanı ve Irak'a geçiş teklifi yapıyor. 

469890image1.jpg

Kişi başı 3 bin dolardan başlıyor

Bölgede sınır kaçakçılığı yapan İzeddin Şıho, Referansmedya.com'a kaçakçılık çarkına dair çarpıcı bilgiler verdi. Şıho, bazı durumlarda bu maliyetin kişi başı 8 - 10 bin dolarları bulduğu bilgisini verdi. Farklı ülkelerden aile yakınları ve istihbarat servislerinin örgütle ve kaçakçılarla temas kurduğunu belirten İzeddin Şıho, bir çok kişinin parayı peşin verdiğini ve binlerce ailenin oyalandığını ve dolandırıldığını belirtiyor.

dlaas23pfx1kjaac.jpg

PKK yönetimi pay alıyor

Haseke bölgesinden İzeddin Şıho Referansmedya.com'a olaya dair şu bilgileri verdi:

'Kaçakçılar kamptan çıkarma ücreti dışında kimlik, pasaport düzenleme, sınırı geçirme gibi ek ücretler alıyor. Rusya, Avrupa ülkeleri, Körfez ülkeleri ve Türkiye'den çok sayıda insan yakınlarını kurtarmak için bu yolu deniyor. PKK bölge yönetimi bu ticaretten pay alıyor. Onlarda bu yükten kurtulmak istiyorlar. Bazı özel kişiler için 100 bin 150 bin dolar paralar ödeniyor. Ayrıca bilinmeyen yerlere götürülenler de var. Kamptan kaçmak için anlaşan ve sırasını bekleyen binlerce kişi var. Bu sıranın gelmesi bazen 7, 8 ayı bulabiliyor ve kaçış en az 3 gün sürüyor. Bazen 1 hafta ve daha fazla yollarda ve belirlenen gizlenme noktalarında geçiyor.'' Şıho ayrıca kamp dışında bir çok noktaya da rüşvet ödenerek DEAŞ militanlarının kadın ve çocuklarının istenilen noktaya tesliminin yapıldığını anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89