• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

PKK terör örgütü anneleri Diyarbakır'da eylem yapan 2 militanı infaz etti

PKK terör örgütü anneleri Diyarbakır'da eylem yapan 2 militanı infaz etti
Terör infazları örgüt resmi yayın organı tarafından duyuruldu.

Referans Medya

Diyarbakır HDP İl Binası önünde PKK tarafından kandırıldığını iddia ettikleri çocuklarını isteyen annelerden Mevlüde Üçdağ ve Sabiha Balta'nın oğulları terör yapılanması tarafından infaz edildi. Örgüt açıklamasında HDP İl Binası önünde yapılan eylemler onursuzluk olarak nitelendirildi ve ''MİT ve hükümet tertibi'' ifadesi kullanıldı. Terör örgütü her 2 militanın da Türk uçaklarının bombardımanında öldüğünü belirtmekle yetindi, başka bilgi vermedi.

''HDP İl binasında oturan ailelerine rağmen'' vurgusu

PKK resmi yayın organı ANF aracılığı ile duyurulan infaz haberinde Şerzan ve Mervan kod adı verdiği, militanlardan Arafat Balta ve Ramazan Üçdağ'ın ailelerinin Diyarbakır İl binası önünde oturma eylemi yaptığı vurgusu yapıldı. Aileler, MİT oyununa alet olmak ve yurtseverliğe gölge düşürmekle suçlandı ve bu eyleme rağmen her 2 militanın PKK ideallerine uğruna ölüme gittiği propagandası yapıldı. 

İhanetle suçlandılar

HPG Basın İrtibat Merkezi adı ile yayınlanan terör bildirisinde PKK terör yapılanmasından evlatlarını isteyen aileler ihanetle suçlandı ve ''Oradaki ailelerin iyi bilmesi gerekir ki; Kürdistan Özgürlük Mücadelesine ve halkının onur davasına ihanet etmek Kürdistan’da alnında hep kara bir leke ile dolaşmak, lanetli bir yaşama mahkûm olmak demektir. Onurlu hiçbir Kürt gencinin ve özgürlük bilinci edinmiş Apocu militanın buna tevessül etmeyeceği, onlarca yıl da bekleseler bu şekilde katiyen sonuç alamayacakları bilinmelidir'' ifadeleri ile diğer militan yakınları da tehdit edildi. 

2020 yılında 216 militan teslim oldu

İnfazlar, örgüt içi çözülme ve güvenlik güçlerine teslim olma sayısındaki artışı önleme ve bu yola tevessül edecek militanların önünü kesme amaçlı gözdağı olarak yorumlandı. Diyarbakır eylemlerinin örgüt içerisinde ki kaçışı hızlandıran etkin faktörler arasında yer aldığı kaydediliyor.

Terör örgütü saflarında bulunan 216 örgüt üyesi 2020 yılında PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Diyarbakır anneleri olarak adlandırılan HDP İl binası önünde eylem yapan ailelerden 20'si de yeniden çocuklarına kavuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89