• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

PKK petrolü Rus himayesinde rejime taşıyor (Video Haber)

PKK petrolü Rus himayesinde rejime taşıyor (Video Haber)
PKK terör örgütü işgalindeki El Ömer, Tanek ve Rimeylan bölgelerinden çıkarılan petrol, Rus kara ve hava korumasında Esed'e taşınıyor.

PKK petrolü Rus himayesinde rejime taşıyor

Haber: Referans Medya

Suriye'nin PKK işgalinde kalan Tabka bölgesinde kaydedilen görüntüler Esed-Rusya-PKK petrol trafiğini gözler önüne serdi. Esed bölgesine giden ve petrol taşıyan tankerlere Rus helikopterlerin hava koruması sağladığı görüntüler bölgede bulunan bazı aktivistler tarafından kaydedilerek yayımlandı. Terör örgütünden satın alınan petrolün güvenli taşınmasına yönelik Rus hava kalkanını yazan aktivistler Rus askerlerin karadan da tankerlere koruma sağladığını belirtti. 

 

Katırcı taşıyor

 

Terör örgütü PKK'nın ABD himayesinde ele geçirdiği işgal hattından çıkan petrol kara yolu ile Esed'e taşınıyor. PKK tarafından satılan Suriye petrolünün taşımacılığı ise Esed yanlısı Hüsam Katırcı tarafından 2018 yılında bir milyar liralık sermaye ile kurulan "Arvada" petrol şirketi tarafından sağlanıyor. Hüsam Katırcı ABD tarafından yaptırım listesinde olmasına rağmen PKK ve Esed arasında köprü misyonunu devam ettirmesiyle dikkat çekiyor. 

PKK yılda 400 milyon dolar kazanıyor

İnsan hakları ağı tarafından yayınlanan petrol trafiğine dair raporda PKK'nın Esed'e sattığı petrolden yıllık en az 378 milyon Dolarlık petrol sattığı belirtiliyor. Esed ve PKK terör örgütü, Halep, Münbiç, Haseke, Rakka'da Deir el Zor ve Tel Rıfat gibi bölgelerde ittifakını sürdürürken ABD ve Rusya ile de işbirliğine devam ediyor. Suriye Geçici Hükümeti tarafından yayınlanan raporda ise Esed-PKK petrol ticaretinin yıllık hacmi en az 600 milyon dolar olarak belirtiliyor. 

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89