• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

PKK okul bastı örgüt propagandası yapmadıkları gerekçesiyle10 öğretmeni kaçırdı

PKK okul bastı örgüt propagandası yapmadıkları gerekçesiyle10 öğretmeni kaçırdı
Orta öğretim merkezlerini basan terör örgütü mensupları terör elebaşısını övmeyen ve örgüt propagandası yapmayan öğretmenleri alıkoydu.

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

Haseke'ye bağlı Derbesiye beldesinde yaşanan olayda PKK terör örgütü mensuplarının öğretmenlere önce sözlü sonra da fiziki şiddet uyguladığı, ardından zorla okuldan kaçırdığı bildirildi. Alıkonulan öğretmenlerin nereye götürüldüğü bilinmiyor.

 

Müfredat yüzünden kaçırıldılar

Derbesiye'de bulunan Yekiti Media muhabiri olayı, PKK milislerinin Kürt öğrencilere üniversite hazırlık ve orta öğretim aşamaları için Suriye Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre ders veren öğretmenler tutuklandı'' şeklinde duyurdu. Muhabir, öğretmenlerin PKK programına uymadıkları gerekçesiyle sözde asayiş birimi tarafından tutuklandığını bildirdi. Öğretmenleri kaçırılan öğrenciler Derbesiye şehir merkezinde gösteri düzenledi ve hocalarının serbest bırakılmasını istedi.

8eb7b119-8372-4ca6-baaa-08ad7b66c6c9.jpg

PKK öğretmen ailelerine saldırdı

Derbesiye'de 20 Ocak günü alıkonulan öğretmenlerin aileleri PKK karakollarına giderek yakınlarının durumunu öğrenmek istedi. Terör örgütü bölgeye takviye birlik gönderdi ve öğretmen ailelerini şiddet kullanarak dağıtmaya çalıştı. Kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu sivillere silah doğrultup öldürmekle tehdit etti. Kaçırılan öğretmenlerin serbest bırakılmasını isteyenlerden bazıları ise sorgulanma gerekçesiyle zorla alıkonuldu. Alıkonulan öğretmenlerin yakınlarına uygulanan şiddet ve militanların sivillere silah doğrulttuğu anlar bazı göstericiler tarafından cep telefonları ile kaydedildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89