• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

PKK karakol bastı polisleri rehin aldı

PKK karakol bastı polisleri rehin aldı
PKK terör örgütü Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinde Bağdat Hükümeti'ne bağlı polis karakolunu bastı, karakolda görevli 20’den fazla polisi rehin aldı. 

PKK karakol bastı polisleri rehin aldı

Referans Medya

Irak polisi tarafından Musul İli Sincar ilçesine bağlı el Kahtaniye kasabasında kurulan karakol PKK militanları tarafından basıldı. Karakolda görevli polisleri rehin alan PKK’lı teröristler bölgede Irak merkezi yönetiminden polis ve asker istemediklerini belirtti. Irak polisinin silah ve teçhizatlarına el koyan terör örgütü mensupları polisleri bir daha bölgeye gelmemeleri şartı ile serbest bıraktı. Teröristler karakola terör paçavrası çekip zafer kutlaması yaptı. 

 

Türkiye bölgeye acilen müdahale etmeli

 

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehmet Seman Sincar’da yaşanan olayın Irak’ta büyük yankı yaptığını ve bu durumun bölgede yaşanan terör işgalini en net ortaya koyan örnek olduğunu belirtti. Mehmet Seman Ağaoğlu, Kahtaniye’de yaşanan olay çok açık bir biçimde gösterdi ki Türkiye buraya acilen müdahale etmeli. Bölge bir an önce istikrara kavuşmaz ise Türkiye için olduğu kadar Irak adına da telafisi olmayan kayıplar ortaya çıkacak. Terör örgütü Suriye ve Irak bağlantısını bu koridordan sağlıyor. Halkın bu bölgede can ve mal güvenliği yok. Yüzlerce insan kaçırıldı. Sivil halk örgüte haraç vererek hayatta kalıyor. Bir çok ailenin çocuklarını kaçırarak örgüte kattılar. Irak Federal güvenlik güçlerinin bölgede yetersiz, etkisiz kaldığı ortada’ diye konuştu.

photo-2020-02-16-11-01-27.jpg ( Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü: Mehmet Seman Ağaoğlu )

 

Ovaköy sınır kapısı acilen açılmalı


Ovaköy sınır kapısının zaman geçirilmeden açılması gerektiğine vurgu yapan Ağaoğlu, ‘Bu kapının açılması PKK’ya vurulacak en büyük darbe olur. Bu sınır ticari olmanın yanında büyük bir güvenlik unsuru olacak. Telafer bölgesinden Bağdat’a açılacak kapı ile Türkmenler Irak’ta önemli kazanımlar sağlayacak. Bu durum Arap, Kürt tüm Iraklılar için olumlu ve tarihi bir adım olur’ dedi. ITC Sözcüsü Mehmet Seman Ağaoğlu, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nde ülkenin kuzeyinde varolan PKK terörü konusunda pozitif çaba sarfetmesi gerektiği vurgusunda bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89