• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Pakistan hükümeti onayladı: Tecavüz suçluları hadım edilecek

Pakistan hükümeti onayladı: Tecavüz suçluları hadım edilecek
Pakistan'da infiale neden olan tecavüz olayları ve ardından gelen gösteriler sonrası hükümet radikal kararlar aldı.

Referans Medya

 Pakistan'da Başbakan İmran Han'ın onayladığı yeni yasa uyarınca tecavüzcüler kimyasal olarak hadım edilecek. Hükümet, toplumsal tehlike olarak nitelendirilen tecavüzcülerin kimyasal olarak hadım edilme kararı ile birlikte emniyet ve adli süreçlerin hızlandırılması ve tanık koruma prosedürünün de iyileştirilmesi kararı aldı.

Son tecavüz olayı tetikleyici unsur oldu

Pakistan'da geçtiğimiz günlerde bir annenin kaçırılması ve 4 yaşındaki kızının gözleri önünde tecavüze uğraması ülkede infiale sebep oldu. Bir çok kentte bu olaya ilişkin kitlesel gösteriler düzenlendi. Başbakan'ın talimatı ile harekete geçen Pakistan Adalet Bakanlığı, tecavüzle mücadele kapsamında hazırladığı taslağı kabineye sundu ve tedbir paketi kabul edildi. Yeni önlemlerle ilgili bir açıklama yapan Başbakan İmran Khan, "Vatandaşlarımız için güvenli bir ortam sağlamamız gerekiyor" dedi.

Asılmaları gerekiyor

Pakistan'da tecavüz suçlularına 25 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Ancak Pakistanlı mağdur aileler ve konunun uzmanları, faillerin adalete teslim edilme, etkisiz ve yavaş soruşturma ve kovuşturma nedeniyle sürecin sorunlu işlediğini belirtiyor. 

Başbakan İmran Khan, yakın geçmişte, Lahor kentinde bir otoyolda tecavüz edilen kadın olayı ile yaptığı değerlendirmede, suçu kesinleşen tecavüzcülerin alenen asılması gerektiğini söyledi.
Olayda, aracının yakıtı biten Fransız bir kadın iki küçük çocuğunun önünde toplu tecavüze uğradı. 2 saldırgan yolda mahsur kalan kadına ait aracın camlarını kırıp bir tarlaya sürüklemiş ve sonrasında tecavüz etmişti.

Pakistan'da benzer suçlar işlediği sabit olan Sohail Ayaz isimli tecavüz suçlusu hakkında ise idam kararı verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89