• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

ÖSO Kurucu Komutanı'nı Esed'e teslim eden firari MİT'çi Lazkiye'de öldürüldü

ÖSO Kurucu Komutanı'nı Esed'e teslim eden firari MİT'çi Lazkiye'de öldürüldü
Saha kaynakları, eski MİT mensubunun Lazkiye kırsalında vurularak öldürüldüğünü iddia etti.

Referans Medya

Lazkiye bölesi Kürt Dağı'nda savaşan muhalif grup komutanlarından Ebu Halit, Referansmedya.com'a yaptığı açıklamada ''firari isim Önder sığırcıklıoğlu'nun Ceble kasabasına bağlı Bostanpaşa köyünde düzenlenen suikastle öldürüldü'' dedi. Muhalif komutan, Suriye'de bulunan Rus güçlerinin ana karargahı Hımeymim'e yakın bir konumdaki Bostanpaşa'nın Nusayri Arap köyü olduğunu ve olayın geçtiğimiz Perşembe günü yaşandığı bilgisini verdi. Ebu Halit, Türkiye'de yattığı cezaevinden firar ederek Suriye'ye kaçan Önder Sığırcıklıoğlu'nun Lazkiye'de Mihraç Ural tarafından korunduğunu aktardı.

Rejim kanadı açıklama yapmadı

Esed rejiminden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken Suriyeli Albay Halid Kutayni, Türkiye'ye sığınan muhalifleri teslim eden eski istihbaratçı Önder Sığırcıklıoğlu'nun öldürüldüğüne dair ellerinde ciddi bilgiler olduğunu söyledi. Kutayni, Referansmedya.com'a yaptığı değerlendirmede bir kaç güne kadar daha net bilgiler paylaşacağını vurguladı.

ÖSO kurucu komutanını teslim etti

Önder Sığırcıklıoğlu, 'Özgür Suriye Ordusu kurucu komutanlarından Hüseyin Harmuş ve Binbaşı Mustafa Kassum'u ikamet ettikleri Hatay-Altınözü Kampı'ndan 29 Ağustos 2011 tarihinde çıkararak Esed rejimine teslim etti. Esed rejimi, Hüseyin Harmuş'un başına 100 bin dolar ödül koymuştu. Nusayri kökenli Sığırcıklıoğlu'nun bu operasyonu kendisi ve beraberindeki 4 kişi ile gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Yargılandı hapse mahkum edildi

MİT'ten ihraç edilen Hatay Bölgesi'nde görevli Önder S. ve eylemi birlikte gerçekleştirdiği işadamları Erdoğan Ayhan Kit, Mete Aslan, Aslan'ın yanında çalışan Mehmet Nur ile Yılmaz Nur 10 Şubat 2012'de tutuklandı. Olayda MİT görevlisi Önder S. ile irtibatlı oldukları belirtilen dönemin MİT'in Adana Bölge Başkanı N.B. ve Hatay Bölge Başkanı M.A.A. da soruşturmaya dahil edildi. Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Önder Sığırcıklıoğlu, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cezaevinden firar etti

Önder Sığırcıklıoğlu tutuklu bulunduğu Osmaniye Cezaevi’nden 17 Eylül 2014'te firar etti. Osmaniye İnfaz Savcılığı'nın müddetnamede yanlışlıkla 20 yıl hapis cezası yerine 10 yıl yazdığını gören firari isim cezaevi müdürlüğüne dilekçeyle başvurdu ve10 yıl cezasının 5'te birini cezaevinde geçirdiğini belirterek açık cezaevine naklini istedi. Dilekçeyi inceleyen Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı talebin yönetmeliğe uygun olduğu belirtti ve Sığırcıklıoğlu'nu Toprakkale Açık Cezaevi’ne  nakletti. Korumasız 10 saatlik yol izni verilen Sığırcıklıoğlu firar ederek Suriye'ye geçti. 

4 bin kişi ile görüştüğünü söyledi

Suriyeli Albay Hüseyin Hormoush'un kaçırarak Suriye’ye teslim eden ve cezaevinden kaçan eski MİT elemanı Önder Sığırcıkoğlu, 2011 yılının Mart ve Ağustos aylarında 4 binden fazla Suriyeli ile görüştüğünü ve haklarında bilgi notu oluşturarak, başkanlığa ilettiğini açıkladı. Soner Yalçın yönetimindeki ODA TV, Sığırcıklıoğlu ile Ömer Ödemiş'in yaptığı röportajı yayınladı. Türkiye'yi teröre destek vermekle suçlayan Sığıcıklıoğlu, ısrarlı Arap ve Alevi vurgusu yaptığı röportajında, MİT ve devlet aleyhinde bir çok suçlamada bulundu, bildiklerini uluslararası mahkemelere taşımakla tehdit etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89