• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ölürüm yine dilenmem  !

Ölürüm yine dilenmem  !
Esed, Rusya, ABD, PKK ve tüm işgal unsurlarının saldırılarından kaçarak İdlib’e sığınan Suriyeli çocuktan ibretlik sözler. 

Referans Medya [Fuat Durmuş]

İdlib’te plastik atık toplayan bir çocuk ve kendisini kaydeden kişi arasında yaşanan ibretlik diyaloğ kısa sürede sosyal medya aracılığı binlerce kişi tarafından paylaşıldı, beğenildi.  


Savaşa 9 yıldır ağır bedel ödeyen Suriye halkının son sığınağı olarak gösterilen İdlib’te kaydedilen görüntülerde plastik eşya toplayan ve kendisine sen çalışıyor musun ? diye soru sorulan çocuk, ‘evet’ cevabını verdi. 8 - 10 yaşlarında ki çocuk daha sonra ‘plastik topluyorum. Ölürüm ama dilencilik yapmam’ ifadelerini kullanıyor. Kaydı yapan kişinin Allah rızkını bol etsin diyor’ dileğine “ Allah seninde rızkını bol etsin ve çocuklarını bağışlasın” sözleriyle mukabele eden küçük yürekli kahraman için sosyal medya da binlerce yorum yapıldı. 


Farklı bir bölgeden İdlib’e sürgün edildiği öğrenilen çocuğun videosuna en ilginç yorumlardan birisi Suriyeli Gazeteci - yazar Kuteyba Yasin’den geldi. Olay karşısında çok duygulandığını söyleyen Yasin,  ''Bu çocuk Esed tarafından göç ettirilenlerin sadece birisi. Bu çocuğun sahip olduğu izzeti nefs ve şerefin sadece yüzde 1'i Beşşar Esad'da olsa sarayının önünde kendini asarak intihar ederdi''. diye yazdı.

Suriyeli çocuklar ağır bedel ödedi

Suriye devriminin 9. yıldönümü vesilesiyle yayınlanan raporunda, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Suriye'deki çocuklara karşı ağır ihlaller olduğunu duyurdu. 


Rapora göre, savaş dönemi boyunca 5,427 çocuk öldü, 3 bin 739’u ise yaralandı. Resmi olarak kayıtlara göre sadece 2019 yılında kuzeybatı Suriye'de (İdlib bölgesi) 900 çocuğun öldürüldüğü raporlandı. Yine aynı dönem 4,619 çocuk ise cephelere sürüldü. UNICEF ayrıca Mart 2011'den bu yana yaklaşık altı milyon Suriyeli çocuk doğduğunu ve bunların bir milyonunun komşu ülkelerde dünyaya geldiğini açıkladı.

 

Söz konusu raporda  7,5 milyon Suriyeli çocuğun (beş milyonu Suriye'de) yardıma muhtaç durumda. 2011 Mart Ayından bu yana 2.5 milyon insan zorla göç ettirilerek yaşadığı bölgeyi terk etti ve Suriye içerisinde başka bir bölgede yaşamaya başladı. Suriye’den komşu ülkelere göçenler arasında 2.6 milyon çocuk bulunuyor’ bilgisine yer verildi. UNICEF araştırmasında, Suriyeli çocuklardan yüzde 84'ünün çocuk işçiliği yaptığı ve bunun ebeveynler için büyük bir endişe kaynağı olduğu kaydediliyor. Raporda bu yönde ki en yüksek seviyelerin Rakka ve Deir Al-Zour'da kaydedildiği belirtiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89