• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Ölümü göze aldı Esed bölgelerine girdi

Ölümü göze aldı Esed bölgelerine girdi
Esed askerleri başıboş dilenci köpekler gibiSuriye Asıllı ABD vatandaşı Saffuk el Şeyh Esed tarafından arananlar listesinde olmasına rağmen ölümü göze alarak kaçak yollardan Suriye’ye girdi ve Esed bölgelerini baştan sona gezdi.

Referans Medya / Fuat Durmuş 


Suriyeli Saffuk el Şeyh günlerce süren gezi görüntülerini paylaştı ve Esed bölgelerinde tek kutsal değer var o da para ve Esed’in askerleri hepsi aç ve başıboş sefil köpek gibiler’ dedi. Suriye’ye Lübnan 


Esed karşıtı faaliyetleriyle bilinen Şaffuk el Şeyh, Suriye’ye Lübnan sınırından Vadi Halid yolunu kullanarak kaçak olarak girdiğini ve Esed bölgelerinde tüm kapıların rüşvet karşılığında kendisine ardına kadar açıldığını söyledi. 


Rejim bölgelerinden İdlib’e geçti


Yaşadığı olağanüstü tehlike yüklü macerayı kişisel sosyal medya hesabından paylaşan El Şeyh, gezdiği yerlere dair video ve fotoğrafları da delil olarak yayınladı. İlk olarak Rejim kontrolünde olan Humus’a gittiğini anlatan Şaffuk el Şeyh, tüm kontrol noktalarından bir dolar rüşvet karşılığında hiçbir sorgulama olmaksızın geçtim. Humus şehir merkezinde, Deblan Caddesi, El Hadara gibi bir çok noktada çekimler yaptım. Bab Amr, Hama gibi bir çok yeri ziyaret ettim’ ifadelerini kullandı. 


Savaş mağduru sivilleri soyuyorlar 


Suriyeli asıllı Amerikan vatandaşı Aktivist Şaffuk el Şeyh, Esed askerleri için tek kutsal değer var o da para. Yolarda gördüğüm şey rejim askerlerinin her fırsatta savaş mağduru sivilleri soymasıydı. Beşşar Esed onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. Esed’in sülalesine küfret, bedelini ödedikten sonra onlar için sorun değil’ dedi. 
Esed’in bel bağladığı ordunun durumu bu
Rejimin güvenlik güçleri ve Şebbiha milisleri için "başıboş ve dilenci köpekler" nitelendirmesinde bulunan El Şeyh, “1000 Suriye lirası ver kontrol noktasında Beşşar Esadin fotoğrafına bas. Beşşar’ın bel bağladığı ordu bu işte’’ diye konuştu. 


Uygurlara destek içinde Çin’e gitmişti


Saffuk Eşşeyh, Suriye savaşı süresince muhalifler lehine farklı ülkelerde bir çok etkinliğe imza attı. El Şeyh’in 2019 yılı içerisinde de Çin zulmüne tepki amacıyla Doğu Türkistan’a gittiği ortaya çıktı. Çin yönetimi El Şeyh’i Doğu Türkistan’da tutukladı ve Esed’e teslim edeceğini duyurdu. Çin tehdidine karşı uluslararası tepkilerin artması üzerine Şaffuk el Şeyh ABD’ye teslim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89