• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Öldürülen Suriyeli gencin ailesine vatandaşlık

Öldürülen Suriyeli gencin ailesine vatandaşlık
Polis tarafından 27 Nisan günü öldürülen 19 yaşındaki Ali Hamdan Asani'nin ailesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile vatandaşlık veriliyor.

Öldürülen Suriyeli gencin ailesine vatandaşlık

Haber: Referans Medya

 

Adana İl merkezinde 27 Nisan tarihinde polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Ali Hamdan Asani’nin ailesine vatandaşlık veriliyor. Talimat Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Ali Hamdan Asani’nin talihsiz ölümü sonrası Hamdan ailesine arayarak baba Adnan Hamdan’a başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorumlulara da ailenin vatandaşlık işlemleri başlasın talimatı verdi.

 

Olay bizleri ciddi manada üzdü

 

Taziye amaçlı aradığı baba Adnan Asani’ye, ‘Ali evladımızın öldürülmesi bizleri ciddi manada üzmüştür diyen Erdoğan bu Ali bizim de evladımızdır. Onun hakkını, hukukunu koruma noktasından hiç şüpheniz olmasın. Ben Ali kardeşime Allah’tan rahmet diyorum. İnşallah şehitler sınıfına dahil etsin’ ifadelerini kullanmıştı.

eed286d5-bce7-4bbe-a689-60959bf41fab.jpg

 

Siz ne diyorsanız o olacak

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taziye amaçlı aradığı acılı baba Adnan Hamdan Asani’de ‘Ali sizin evladınız, ben onun hakkını size teslim ettim. Siz ne diyorsanız o olacak. Sayın Cumhurbaşkanım sizinle gurur duyuyorum, Ali sizin evladınız. Sizden Ali’nin hakkını talep ediyorum. Hükümetinizle, devletinizle, milletinizle gurur duyuyorum. Size sonsuz saygılarımı sunuyorum’ sözleriyle Erdoğan’a karşılık verdi.

 

Vatandaşlık müracaatlarını alın

 

Taziye görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan orada bulunan görevlilere oğlu öldürülen Adnan Asani ailesinin tüm fertlerinden vatandaşlık müracaatlarının alınıp alınmadığını sordu. Ardından da 18 çocuğu bulunan Adnan Hamdani’nin tüm aile fertlerinin müracaatlarının alınmasını istedi. Başkan Erdoğan ayrıca bu konuda aksama olmasın uyarısı yaptı. Erdoğan son olarak, Tüm Suriye halkına milletim adına en kalbi selam ve sevgilerimi gönderiyorum’ dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89