• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

ODA TV Yavuz Bahadıroğlu'nun ölümünü provokatif başlıkla duyurdu

ODA TV Yavuz Bahadıroğlu'nun ölümünü provokatif başlıkla duyurdu
Soner Yalçın yönetimindeki ODA TV Yavuz Bahadıroğlu'nun ölümü ile ilgili skandal ifadeler kullandı.

Referans Medya

Milli Güvenliği tehdit ve kamu düzenini bozan yayınları nedeniyle mahkeme kararı ile kapatılan ancak korsan yayıncılığa devam eden ODA TV Bahadıroğlu'nun ölümünü ''Atatürk düşmanlığıyla tanınan isim öldü'' başlığıyla haberleştirdi.
Haberin spotunda, ''Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen Atatürk düşmanı kimliğiyle tanınan Niyazi Birinci hayatını kaybetti'' ifadelerine yer veren korsan site büyük tepki gördü. Provokasyon olarak nitelendirilen habere kısa sürede yüzlerce eleştirel yorum yazıldı. 

Ölmüş kişiye saygı vurgusu

Farklı kesim temsilcileri siteden ölüye saygı duymasını istedi. Site yönetiminin Atatürk istismarı yaptığı belirtilen yorumlarda Soner Yalçın ve ekibinin bu olayda da Atatürk isminin arkasına sığındığı vurgusu yapıldı. Merhum yazarın oğlu Mücahit Birinci de provokatif habere tepkisini, ''Kininizde boğulun! Diriye de ölüye de saygınız yok! Rabbim memleketimizi sizin gibi karanlık odalardan korusun'' sözleriyle dile getirdi.

“Atatürk olmasaydı, biz olmaz mıydık yazısını delil olarak kullandı

Ölüm sonrası yapılan skandal haberde Yavuz Bahadıroğlu'nun “Mustafa Kemal'in Meclise girerken imamı eliyle iterek terbiyesizlik yaptı” sözü ve “Mustafa Kemal'e müteşekkir değilim”, “Atatürk olmasaydı, biz olmaz mıydık” yazıları delil olarak gösterildi.

Site haberinde ayrıca Bahadıroğlu'nun “Bir milletin varlığını tek kişiye endekslemek, sağlıklı bir aklın ürünü olabilir mi?.. Olsa olsa, saçma sapanlığın sınırsız hezeyanı olabilir! Aynı zamanda da yağcılığın en damıtılmış şeklidir! Hiçbir millet, bir önderini övmek için, kendisini böyle yerle bir etmez!” tespitleri de yer aldı.

Kripto FETÖ

ODA TV, Yavuz Bahadıroğlu ile ilgili bir diğer suç unsuru olarak ise 2017 yılında TVNet'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Süleyman Yeşilyurt'un konuk olduğu yayını örnek gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

''Programın moderatörlüğünü ise Atatürk düşmanı kripto FETÖ Mustafa Armağan ile Yavuz Bahadıroğlu yapıyordu.

Programda Atatürk’e ve manevi kızı Afet İnan’a hakaret edilmiş, bunun üzerine savcılık harekete geçmişti.

Program sırasında Süleyman Yeşilyurt’un sözlerine müdahale etmeyen Bahadıroğlu ve Armağan, savcılık ifadesinde “Atatürk ile ilgili sözlere katılmam mümkün değil” şeklinde konuşmuş ve geri adım atmışlardı.

Yavuz Bahadıroğlu daha önce de gündeme akdemi camiasında “intihal” denilen, hırsızlık iddiası ile gündeme gelmişti.''

  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89