• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Netanyahu hedef göstermişti: İran'ın nükleer proğramının 1 numaralı ismi öldürüldü

Netanyahu hedef göstermişti: İran'ın nükleer proğramının 1 numaralı ismi öldürüldü
İran tarafından yürütülen nükleer proğramın kilit ismi Muhsin Fahrzade Mehabadi akşam saatlerinde düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti.

Referans Medya

İran resmi haber ajansı Tesnim tarafından doğrulanan bilgilere göre İranlı nükleer bilim uzmanı Mohsen Fakhrizadeh Mehabadi Tahran yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Başkent Tahran'ın 60 kilometre doğusunda yer alan Absard ilçesinde gerçekleşen saldırıdaMehabadi'nin öldüğü, yanında bulunan kişilerin ise hastanede tedaviye alındığı bildirildi. Görgü tanıkları önce bir patlama sesi duyduklarını ardından çatışma seslerinin geldiğini aktardı.
Mohsen Fakhrizadeh Mehabadi, İran'ın nükleer endüstrisinde 1 numaralı isim olarak biliniyor. Kritik ismin yapılan tüm müdahalelelere rağmen kurtarılamadığı vurgulanırken suikastçilerin öldürüldüğü bilgisi geçildi.

2bda1352-2f4f-4ff3-a582-8f61a5c76a08.jpg

Netanyahu hedef göstermişti

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yaptığı bir sunumda Mehabadi'yi tehlikeli isim olarak zikretmiş ve hedef göstermişti. İran resmi haber ajanslarından Tesnim News, Mohsen Fakhrizadeh'in daha önce bir kaç başarısız suikast girişiminden sağ çıktığı bilgisini paylaştı.

Mossad'ın suikast listesinde bir isim

İranlı nükleer uzmanı Muhsin Fahrzade Mehabadi isminin Mossad'ın suikast listesinde olduğu ortaya çıktı.
Netanyahu tarafından İran'ın nükleer programının beyni olarak tanımlanan Muhsin Fahrzade Mehabadi ile ilgili srail merkezli internet sitesi Walla'nın eski yabancı istihbarat servisleri sorumlularının verdiği bilgilerde adı geçiyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail istihbaratının İran'ın nükleer silah üretmek için gizli bir program üzerinde çalıştığına dair delillere ulaştık demişti. Netanyahu, İsrail istihbaratının "İran nükleer programı hakkında 183 CD'de dosyalanmış 55 bin sayfa gizli bilgiye" ulaştık açıklamasında bugün öldürülen Muhsin Fahrzade Mehabadi'nin adını da zikretmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89