• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Mehmet Metiner'den Kur'an ayetleri hakkında şok sözler

Mehmet Metiner'den Kur'an ayetleri hakkında şok sözler
Ak Partili Mehmet Metiner CNN Türk televizyonunda katıldığı programda, "İsterseniz Kur'an'ın bazı ayetlerini dondurursunuz. O tarihsel bağlamının içinde boğarsınız, öldürürsünüz" diye konuştu.

Haber: Referans Medya

Ak Parti 24, 25 ve 26. dönem Milletvekilli olan Mehmet Metiner, "Kadınların şahitliği ve miras taksimi konusunda Kur'an hükümlerinin değiştirilebileceğini" savundu.

Metiner canlı yayında bu konuda ki iddiasını şu cümlelerle dile getirdi:

"At, bir ticaret metaı olmadığı için, savaş aracı olarak kullanıldığı için attan zekat almayacakmısın?  Kadınların şahitliğinden tut mirasa varıncaya kadar bütün sorumluluğun erkeğe verildiği dönemlerde erkek, hem eşine bakıyor hem eşinin ailesine bakıyor, kendi ailesine bakıyor ve dolasıyla onun için miras 2 artı 1 şeklinde bölüşülüüyor.
Ama herkesin kendi kendine baktığı dönemlerde siz mirası eşit şekilde birleştirebilirsiniz. İsterseniz ayeti dondurursunuz, o tarihsel bağlamının içinde boğarsınız, öldürürsünüz.

Değişmeyen ilkeler var

Mehmet Metiner ayet hükümlerinin değiştirilebileceği yönünde kullandığı ifadelerin ardından, "Ama içki haramdır, bitti. Sen içkiyi haramı helal yapamazsın. domuz eti yiyemezsin mesela.
Buna benzer ayetler yeniden okunmaya tabi tutulamaz" dedi.

Yeni şeyler geliştirebiliriz

Program konukları arasında yer alan saha araştırmacısı Hakan Bayrakçı'nın "Sende reformist bakıyorsun. Dikkat et sende taaruza uğrama" çıkışına Metiner, "Katolik değilim, orotodoks değilim, protestanda değilim, selefide değilim. Her ayetin yeni güne bakan yeni bir yüzü vardır. Said Nursi'nin güzel bir sözüdür bu. Biz her yeni bir günle birlikte, kendi dinimize ayetlerimizi okurken yeni şeyler geliştirebiliriz ama değişmeyen ilkeler var" sözleriyle cevap verdi.

Program Sunucusunu "Allah'ın Ayetlerine karşı mı geliyorsun" diye azarlamıştı

Mehmet Metiner'in Adıyaman merkezli Mercan TV’de katıldığı programda sunucu Mustafa Aloğlu’nu Allah'ın ayetlerine karşı geliyorsun diye azarladığı ortaya çıktı.
Kendisine yöneltilen yakın akrabasının müdürlüğe terfi ettirildiği yönündeki soruyu Kur'an ayeti ile yanıtlayan Metiner, sunucunun siz olayı böyle mi anlıyorsunuz çıkışına,
 “Vallahi sen Allah’ın ayetine bile karşı geliyorsan ben sana ne diyeyim” dediği görüldü.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89