• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Makron'a büyük şok! İslam karşıtı şov planı son anda çöktü

Makron'a büyük şok! İslam karşıtı şov planı son anda çöktü
Son dönem İslam aleyhinde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Paris'te yaşadığı olayla şok oldu.

Referans Medya / Yılmaz Bilgen

Geçtiğimiz günlerde ''İslam'ın kriz içerisinde bir din'' olduğunu iddia eden ve ''Aydınlatılmış bir İslam inşa etmek gerektiğini'' savunan Emannuel Macron, Mali'de kaçırılan ve 4 yıl sonra özgür kalan aktivist Sophie Petronin'in Fransa'ya dönüş anını İslam karşıtı bir şova dönüştürmek istedi. Ancak yaşadığı şokla havalimanından ayrılmak zorunda kaldı.

Karşılayanlar arasında yer aldı

Fransız aktivist Sophie Petronin, 24 Aralık 2016 tarihinde  Mali kuzeyi Gao bölgesinde kaçırıldı. Rehin kaldığı 4 yılın ardından serbest bırakılan Sophie Petronin'in Fransa'ya dönüşünde karşılayanlar arasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'da hazır bulundu.

2845-1897-87b559b1-831d-4967-9b44-5383b7cf5120-jpg-gallery.jpg

Ailesi ile ortak açıklama konusunda mutabık kalındı

Mali'de 20 yıldır insani yardım faaliyeti yürüten Sophie Petronin, 4 yıllık esaretten sonra serbest kalışının hemen ardından Mali - Bamako Havalimanı'ndan kalkan özel bir uçakla Paris'e hareket etti. Paris yakınlarında bir askeri havalimanına inen uçağı bekleyenler arasında Petorinin'in ailesi de vardı. 75 yaşındaki Fransız aktivist yakınları ile hasret giderirken aile fertleri Cumhurbaşkanı Macron'un kendileri ile konuştuğunu ve ''Bayan Petronin'le birlikte 'İslami Terör'' merkezli basın açıklaması yapmak istiyorum'' dediğini ilettiler. 

Macron'u reddetti

Mali'de yaşadıklarını bir tür inziva olarak değerlendiren ve kötü muamele görmediğini ifade eden Sophie Petronin böyle bir ortak açıklamaya katılmayacağını ve bu süreçte Müslüman olduğunu söyledi ve Macron'u reddetti. Dışişleri Bakanı ile birlikte bir süre havalimanında bekleyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un böyle bir cevabı beklemediği ve şok yaşadığı belirtiliyor. Kapsamlı bir medya açıklamasına hazırlanan Macron, karşılama anından bir fotoğraf eşliğinde, yaptığı Twitter paylaşımında ''Sevgili Sophie Petronin Fransa halkı seni tekrar aralarında görmekten çok mutlular. Evine hoşgeldin'' mesajını paylaştıktan sonra bölgeden ayrıldı. Havalimanında yaşanan teklif ve görüşme trafiğini Fransız  (www. rfi.fr.com) haber sitesi yazdı. 

994a274c-d926-4798-b9e8-e9ba5e9676f7.jpg

Ben Müslüman oldum

Macron'un İslam'ı hedef alan provokasyon girişimine engel olan Sophie Petronin, gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, '' Ben Müslüman oldum. Siz bana Sophie diyorsunuz ancak karşınızda Meryem var. "Hepimizin geçtiği ya da geçeceği sınavlar var. Başınıza gelenleri kabullenmezseniz çok zorlanırsınız. "Esaret dönemini kendim için ruhani bir inziva haline getirdim" diye konuştu. Kaçırıldığı bölgeye (Gao) yeniden dönem isteğini de dile getiren Petronin, (Meryem) "Mali için dua edeceğim, Allah’ın merhameti ve rahmeti için yakaracağım'' dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89