• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

M-4 karayolunda gerginlik

M-4 karayolunda gerginlik
İlki 15 mart ta başlayan müşterek devriyelerin dördüncüsü için yapılan hazırlıklar kapsamında M-4 karayolu güzergahı Eriha ve Neyrab aksında gerginlik yaşandı.

Haber: Referans Medya

 

Güzergah boyu Rus birliklerine karşı nöbet tutan göstercilerle, Türk güvenlik güçleri  ve Suriye’li bazı muhalif gruplar üyeleri gösterilerin sonlandırılması ve karayolunun açılması anonsu yaptı. Yol kenarlarında kurulan çadırların kaldırılmasını isteyen TSK unsurları ile göstericiler arasında bir süre arbede yaşandı. Taş ve sopalarla  Jandarma ve silahlı muhalif grup mensuplarına mukavemet eden gösterici grup daha sonra karayolu üzerinden çekildi.

Göz yaşartıcı gaz kullanıldı

TSK unsurlarına karşı bir süre karşı koyan göstericilere göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Ardından M-4 karayolunda devriye için ulaşımı engelleyen çukurlar kapatıldı. Yeni protesto noktası oluşturma çabaları engellendi.

Feylak el Şam savaşçıları alıkonuldu iddiası

Gerginliğin sürdüğü saatlerde Feykak el Şam grubundan bazı savaşçıların Tahrir el Şam tarafından alıkonulduğu iddia edildi. Tansiyonun yükseldiği bölgede 
Feykak el Şam'da bazı Tahrir Şam üyelerini alıkoyduğu belirtildi. Daha sonrasında  aracıların çabalarıyla kriz aşıldığı aktarıldı.

Türkiye'nin tahkimatı aralıksız sürdürü

Türkiye, İdlib ve çevresine yönelik yoğun tahkimatını aralıksız sürdürdü. Halep kırsalı ve İdlib bölgesinde 14'ten fazla yeni geçici konuşlanma ve askeri nokta inşa eden TSK M-4 yol boyunu önemli oranda beton bariyerlerle ördü.

Eski noktalarına döndüler

Gün boyu gergin saatlerin yaşandığı Neyrab ve Eriha hattında akşam saatlerinde yeniden sükunet sağlandı.
Bunun üzerine Türk askerleri sabah ilerlediği yerlerden  tekrar eski noktalarına çekildi.

Siviller provoke edilebilir uyarısı 

İdlib bölgesinde görev yapan Gazeteci Enes Maravi bölgede hiç bir sivil ya da askerin Rus askeri görmek istemediğini belirtti. Referansmedya.com'a değerlendirmede bulunan Maravi, TSK ve halkı karşı karşıya getirme ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi ve her türden provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Şu an bölgede yaşayan her insanın Rus saldırılarına kurban verdiğini kaydeden Maravi, hiç bir Suriyelinin Rus görmek istemediğini ifade etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89