• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

M-4 devriye güzergahında Rus bayrakları yola serildi

M-4 devriye güzergahında Rus bayrakları yola serildi
Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakatla M - 4 Halep - Lazkiye karayolunun 6'şar kilometrelik kuzey ve güney aksının tüm silahlı oluşumlardan arındırılması kararı alındı.

Haber: Referans Medya

Silahtan arındırılan 70 70 kilometrelik koridorda devriye icraası da aynı kapsamda alınan kararlar arasında. İlki 15 Mart'ta uygulanacak devriye yol boyu yoğun tepkiler yüzünden yarım kaldı. Sonrasında benzer 2 girişimin daha yaşandığı M-4 hattında muhalifler Rus bayraklarını otoyolun üzerine serdi. 

Rusya cesaret edemedi

 Masada varılan mutabakata rağmen yol boyu devam eden protestolarda çekine Rusya Serakıb bölgesini geçemedi. Türk askeri araçlarının koridor boyunca askeri hareketliliğinin ise arttığı görüldü. Yol güzergahında yeni konuşlanma noktaları inşa eden TSK bölgeye yönelik tahkimatını da aralıksız sürdürüyor.

Ek protikolde son şekli verildi


Türk ve Rus askeri heyetleri arasında yürütülen müzakerelerde 5 Mart tarihli ek protokolün uygulama esasları üzerinde de anlaşmaya varıldı. Buna göre, ortak devriyelerin ardından M-4’ün 6 kilometre kuzeyi ve 6 kilometre güneyi olmak üzere toplam 12 kilometre derinliğe yayılan ‘güvenli koridor’da ek askeri düzenlemeler devreye girmesi kararlaştırıldı.


Rus devriyesi bir kaç kilometreden ibaret kaldı

M-4 güneyinde ki Ariha kasabası uzun süredir devam eden protesto gösterilerine sahne oluyor. Lastik yakan ve oturma eylemi gerçekleştiren binlerce sivil bazı bağlantı noktalarında yolu trafiğe kapattı. Rus askeri misyonu, Serakib ilçe sınırlarında sembolik kısa turların ardından yeniden Esed bölgesinde kurulan karargahlarına dönmek zorunda kaldı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89