• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Lazkiye'de büyük yangın: Alevler Rus üssüne ulaştı (Video Haber)

Lazkiye'de büyük yangın: Alevler Rus üssüne ulaştı (Video Haber)
Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'de kırsal bölgeler alevlere teslim oldu.

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

Lazkiye kırsalında geçtiğimiz Cuma günü başlayan yangın şiddetini artırarak devam ediyor. Türkmen Dağı yangından en fazla etkilenen bölgeler arasında. Bölge Türkmenlerinden Ayhan Orli, alevlerin Lazkiye kırsalında,Turunç, İsabeyli, Budursu ve Fakı Hasan başta olmak üzere 50 noktayı sardığını bildirdi. Orli, alevlerin Kürt Dağı'nda bazı köylere de sıçradığı bilgisini verdi.

Rus üssüne ulaştı

Ayhan Orli, mevsim şartları gereği esen rüzgarlar nedeniyle yangın olağanüstü hızla yayılıyor. Yangın şu ana kadar, Türkmen Dağı ve Kürt Dağı dışında Al-Haffa, Harf Al-Masitara, Al-Fakhoora, Şafi Nuh ve Al-Daliah bölgeleri ile birlikte Esed'in memleketi Kırdeha ve Rus üssünün bulunduğu Ceble'ye ulaştı. Deniz Okulu tahliye edildi. Esed'in köyünde yaralananlar oldu. Köy tamamen tahliye edildi'' diye konuştu. Ayrıca bölgeden çekilen videolarda da alevlerin Rus ana karargahı yakınlarına ulaştığını gösteriyor. 

Rus uçakları havalandı

Rusya'nın ülke dışında inşaa ettiği en büyük üs olan ve Suriye'deki ana karargahının bulunduğu Hımeymim'de yangını yakından hisseden yerleşke durumunda. Gece saatlerinde Ceble Köprüsüne kadar ulaşan alevler nedeniyle bazı rus uçaklarının havalandığı görüldü. Öte yandan bölge genelinde yangına müdahil olmayan Rus helikopterler ve yangın söndürme uçakları Rus üssü çevresinde ki noktalarda söndürme faaliyeti yürüttü.  Esed destekçisi haber ajansları bu durumu eleştiren haberler yaptı ve Rusya'nın söndürme faaliyetlerine katılması gerektiğini yazdı. 

200'den fazla yaralı var

Rejim bölgelerinde etkin olan orman yangınları nedeniyle 200'den fazla kişinin yaralandığı ve hastanelerde tedavi edildiği belirtildi. Suriye haber kaynakları, geniş yer ayırdıkları yangının Tartus, Hama ve Humus'a da sıçradığı bilgisini paylaştı. Son yangında şu ana dek onbinlerce ağacın küle döndüğü kaydediliyor. Sınırın Suriye tarafında çıkan yangınlara paralel olarak Hatay'da da benzer yangınlar çıktı. Daha Yerleşim birimlerini tehdit eden yangınlara havadan ve karadan müdahale edilmesine rağmen bir çok bölgede yüzlerce hektarlık ormanlık alan yandı. 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89